MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron: Vannak vívók, akik ellen sokkal motiváltabb vagyok

2014.02.25. 15:47 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilágyi áron(1).jpgSzilágyi Áron az idei évben már két Világkupa viadalon van túl. Amíg Madridban a kilencedik helyen végzett, addig Padovában már ő bizonyult a legjobbnak. A verseny érdekessége volt, hogy Áron legszorosabb meccsét a torna legelején vívta, egy iráni versenyző, egy nem igazán ismert német és egy junior korú francia ellen. Ugyanakkor a hajrára egyre jobban belelendült és ennek köszönhetően a döntőben a koreai Gu tíz pontig sem tudott eljutni ellene.        

„El kell ismernem, vannak vívók, akik ellen sokkal motiváltabb vagyok, akik ellen sokkal jobban meg szeretném mutatni, hogy mit tudok. Ez nem nagyképűség, egyszerűen egy Kovaljov, egy Resetnyikov, vagy egy Limbach ellen sokkal inkább „ott vagyok fejben”, ellenük rettenetesen jól akarok vívni” – ismerte el a Vasas olimpiai bajnok kardozója.

Áron elárulta, hiába készül esetleg egy verseny kapcsán valamelyik klasszis versenyzőre, sokszor előfordult már, hogy nem is kerül vele össze az adott viadalon, ugyanakkor egy hátrébb rangsorolt vívóval alaposan meggyűlik a baja. Azonban ez a „rangadó effektus” nem csak az egyéni versenyekre, de a csapatra is igaz. Úgy érzi évek óta ilyenek az olasz-magyar párharcok, de az elmúlt időben az orosz-magyar meccsek is hasonlóan nagy küzdelmeket hoztak.

Áron 2012-es olimpiai sikere kapcsán már többször leírtuk, hogy rengeteg gyermek kezdett el vívni. Az azonban még őt is meglepte, hogy ezek között mennyi kislány gondolta úgy, hogy ő lehet a jövő nagy bajnoka. A női kardozók mezőnyéből

„Nagyon sokan szeretik a kardot a lányok közül, ennek köszönhetően egyre többen űzik. Sokan azt mondták, hogy ez egy férfi sportág, de úgy gondolom, ha szeretik, senki ne mondja meg mennyire női sport. Egyébként is vannak olyanok a mezőnyben, akiknek én is csodálom a tudását” – mondta Szilágyi.

Elismerte, a női kardozók technikailag még nincsenek a férfi kard szintjén, de még csak egy fiatal szakágról beszélünk. Áron szerint ennek ellenére vannak nagyon szépen és jól vívó versenyzők, még a magyarok között is.

„Elsősorban Márton Annára gondolok, aki véleményem szerint egy rettenetesen tehetséges fiatal. Nagyon jó testi adottságokkal rendelkezik, magas, gyors és igazi magyar vívótechnikákat tanítanak neki. Úgy gondolom nagyon bíztató jövő előtt áll” – mondta Áron a jelenlegi elsőszámú hazai női kardvívóról. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr985832274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása