MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron tovább javított világranglista helyezésén

2012.05.03. 11:09 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A férfi kardválogatott a hetedik helyet szerezte meg Athénban a hétvégi Világkupa-versenyen. Szilágyi Áronék a negyeddöntőben az oroszoktól kaptak ki, majd a fehéroroszoktól is vereséget szenvedtek, végül a helyosztón a kínaiakat győzték le.
Egyéniben az Akropolisz Kupán induló Szilágyi Áron tizenegyedikként zárt a 121 kardozót felvonultató versenyen.

 

„Nem ez volt a fő verseny idén, így nem nagyon szomorkodom miatta. Azért mentünk, hogy megnézzük, hogy állok, miben kel finomítani még az olimpiáig hátralévő időben. Ennek megfelelően fogunk mesteremmel, Somlai Bélával változtatni a felkészülés hátralévő szakaszában” – mondta a londoni ötkarikás játékok egyetlen magyar kardozója.

A csapatverseny érdekessége, hogy a hetedik helyért azt a Kínát sikerült legyőzni, amely a selejtezősorozat utolsó állomásán tudta csak kiharcolni az olimpiai részvételt, a magyar és a francia csapat nagy bánatára. 

„A Világkupán több olyan csapattal vívtunk, akik kvalifikálták magukat az olimpiára. Már korábban is volt erre példa és ezekre a meccsekre úgy álltunk fel, hogy megmutassuk, helyettük mi is ott lehetnénk” – mondta Áron a csapat szellemiségéről.

A kínaiak ellen is így álltak fel és ez jót tett a csapatnak, hogy kiadták a csalódottságot és dühöt, ami azóta is bennük van. A magyar klasszis úgy véli, ez is mutatja a csapat erejét és a kvalifikációs rendszer igazságtalanságát. Azaz rávilágít arra, hogy az európai nemzeteknek mennyivel nehezebb megszerezni az olimpiai szereplést biztosító kvótát.

Áron egyébként amennyire tudta, megnézte riválisait, mert úgy véli, igazából a versenyeken lehet leszűrni, hogy ki, mennyire változtatott a vívásán. „Próbálok videó anyagot is gyűjteni róluk, mert fontosnak érzem, hogy kövessük, hol tartanak, és mi se maradjunk el tőlük”.

Áron az athéni szereplésének köszönhetően már 5. a világranglistán, de mint elmondta, ez az olimpiáig nem sokat jelent, az elkövetkező versenyeken is hasonló pozíciókból vág neki, mint tette azt a görög fővárosban. Jelenleg a legfontosabb számára, hogy az 5-8. hely között tudjon maradni, így az olimpián csak az elődöntőben találkozhat a legnagyobb esélyesekkel.

Világranglistás helyezésének megőrzésére még három verseny áll rendelkezésére, így a varsói GP-n, a New York-i Világkupán és a legnanoi Európa-bajnokságon lesz lehetősége bizonyítani, hogy helye van a legjobbak között.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr344485447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása