MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron az ob-n és a Counter Strike-on is nyerni akar

2011.09.17. 15:01 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Szilágyi Áron és a kardválogatott többi tagja ötödik hete Tatán készülnek az októberi olaszországi vívó világbajnokságra. Valamennyien tisztában vannak vele, a csapat olimpiai szereplése szempontjából létfontosságú versenyről van szó. Az összezártság ellenére monotonitásról és unatkozásról szó sincs. 

„Néha meg kell törni a munkát, nem szabad, hogy belefásuljunk, de erről szerencsére szó sincs, az edzői stáb mindig gondoskodik valami érdekes programról. Ezen a héten például a lengyelek is itt készülnek velünk, ennek köszönhetően játékosabb edzések vannak” – mondta Áron. 

A világbajnok vívó bármennyire is kedveli csapattársait, úgy érzi, jót tesz a felkészülésnek, hogy nem csak egymással vívnak. A szerdai kicsit szabadabb nap volt, ennek ellenére egyikük sem hagyta ki az edzést. 

„Hosszabb az idei felkészülés a megszokottnál, a nyolc hétből pont most kell a legtöbbet edzeni. A szakmai vezetés nem titkolt célja, hogy alaposan elfárasszanak bennünket. Így a szabad hétvégeken nem is csinálok semmi extra programot, csak pihenek és a családdal, barátokkal vagyok” – mondta Áron a felkészülés mostani szakaszáról. 

Több érdekes programmal törik meg az edzők a monoton munkát, de a felkészülés legjobban várt programja a jövő hétvégi országos bajnokság lesz. Utána pedig kis kikapcsolódásként Velencére viszik a keretet egy három napos wellness hétvégére. 

„Az ob egy teszt is lesz a szakmai stábnak, hogy milyen állapotban vagyunk mentálisan, és erőnlétileg hogy bírjuk az edzések között az éles versenyhelyzetet” – mondta Áron, aki csapatban ugyan címvédő, de tavaly egyéniben a legjobb nyolc között búcsúzott a későbbi győztes Lontay Balázs ellenében. Ez utóbbi helyezésén jelentősen szeretne javítani.   

A napközbeni egymás elleni program így adva van, de a „háború” este is folytatódik.

„Nagyon számítógépesek lettünk egymás ellen hatalmas csatákat vívunk, ami mindenkinek nagyon jó kikapcsolódást jelent. Counter Strike-ot játszunk, amiről mind tudjuk, hogy egy régi játék, de valamiért mind ezt szeretjük”.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr113231442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása