MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron moziból ismert hősökkel vív a vb kampányfilmjében

2013.06.04. 13:47 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilagyi4.jpgAz olimpiai bajnok kardvívó Szilágyi Áron jelenleg a júniusi Európa-bajnokságra készül, melyet amolyan erőfelmérőnek tart az év fő versenye, az augusztusi budapesti világbajnokság előtt. Áronnak az edzőtáborok és kemény tréningek mellett azonban nem csak csapattársaival, de többek között a „bíboros embereivel” is meg kellett küzdenie.

Az elmúlt héten forgatták ugyanis a MOL vívó-világbajnokság hivatalos kampányfilmjét a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, és ennek főszereplője a Vasas klasszisa. A londoni olimpia első magyar aranyérmét szerző sportolónak a reklámfilmben a moziból jól ismert szereplőkkel kell megküzdenie.

Az ellenfelek, a történelem különböző koraiból „érkeznek”, és Áronnak mindegyikükkel csatába kell szállnia. Áron ugyan nem egy félős típus, de néhány veszélyesebb jelenet során kaszkadőr helyettesítette a júniusi Európa-bajnokságra készülő sportolót.

Áron elárulta, az olimpia óta számos fotózásnak filmfelvételnek kellett eleget tennie, de a mostani az első ilyen jellegű feladata, ezért kifejezetten örül a rendezői tanácsoknak, utasításoknak.

Áron korábban többször is elmondta, gyerekkorában nagy hatással voltak rá a vívós kalandfilmek, így nagyon örült a felkérésnek, és bízik benne, a vb közeledtével a nézők is egyre több hasonlóságot fedeznek majd fel a mai vívás és a korabeli hősök csatájában.

A kisfilmet ugyanaz a cég csinálja, amelyik a 2011-es MOL kajak-kenu világbajnokság előtti népszerűsítő filmet gyártotta. Abban a szintén olimpiai bajnok Vajda Attilát „repítették el” egy gitárnak használt kenulapát segítségével. A kisfilm július elejétől lesz majd látható az ország szinte valamennyi mozijában a nagyfilmek előtt.

Áron azonban nemcsak szórakozással tölti a felkészülés melletti kevés szabadidejét, hiszen idén tavasztól új szerepkörben, új kihívással néz szembe, ő lett a TakarékPont pénzügyi edukációs nagykövete. A 23 éves sportoló a fiatalok pénzügyekkel kapcsolatos ismereteinek bővítésében, és a vállalatcsoport társadalmi felelősségvállalási programjának népszerűsítésében vállal szerepet.

„Akárcsak a sportban, a pénzügyi döntésekben is rendkívül fontos a tudatosság és a hosszú távú gondolkodás. Ezért tartom fontosnak a fiatalok gazdasági ismereteinek bővítését, amelyhez a TakarékPont hálózattal együtt szeretnék hozzájárulni.” – mondta még kinevezésekor Áron.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr265342963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása