MOL csapat Vívás Blog

Kiktől számíthatunk éremre a budapesti vívó vb-n?

2013.04.26. 13:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilagyi2.jpgA férfi kard-válogatott ezen a hétvégén Athénban szerepel az idei ötödik Világkupa versenyén. A Szilágyi Áron vezette együttes idén remekel, hiszen eddig Két arany- és egy ezüstérem a mérlegük az idei versenyeken. Ezt az elkövetkezendő két hétben gyarapíthatják, hiszen az athéni verseny után a következő héten már Chicagóban szerepelnek hasonló versenyen.

A kardcsapat teljesítménye egészen rendkívüli volt az első három hónapban, hiszen a ranglista tízedik helyéről kezdte az évet. Mivel ez a fegyvernem sem jutott ki csapatban az olimpiára, ezért a budapesti vb-ig a jelenlegi hetedik helyről szinte lehetetlen előrébb jutni, így az augusztusi vb-n, valószínűleg már a negyeddöntőben nagyon erős riválist kapnak majd Szilágyiék.

Ugyanakkor a nagy dicséret mellett azt sem szabad elfelejteni, hogy az olimpiai bajnok Szilágyi mellett egyetlen magyar kardozó sem jutott be egyik versenyen sem a legjobb nyolc közé.

A kardozók mellett számos más szakág képviselői is remekelnek az idén, hiszen a világkupa szezon felénél 3 arany-, 5 ezüst- és 8 bronzérem, valamint számtalan helyezés a mérleg. Árnyalja a képet, hogy a dicsőségtabló java része három fegyvernemnek (női és férfi párbajtőr, férfi kard) köszönhető.

A versenyszezon java most következik, április végétől a júniusi zágrábi Európa-bajnokságig ismét számos Vk-versenyt rendeznek, augusztusban pedig jöhet a budapesti világbajnokság. Körbenéztünk, kitől-kiktől várható akár éremesélyes szereplés a hazai versenyen.

A férfi kardozókat már áttekintettük, a nők ugyanezen szakágában Antalyában negyedik lett a roppant fiatal átlagéletkorú csapat. Mint azt a világbajnokság hivatalos oldala a fencing2013.hu megírta, ez a fiatalokra épülő válogatottól kimagasló teljesítménynek számít – egyben jelzi, hogy a jelenleginél szebb jövő előtt állhat a fegyvernem.

A férfi párbajtőrözőknél egyéniben a kimagasló Boczkó Gábor mellett feltétlenül dicséretes Rédli András és a fiatal File Mátyás sikeres szereplése. Csapatban pedig különféle összeállításokban egyaránt dobogós helyen végzett a Boczkó mellett Imre Gézára épülő csapat. Az együttes valószínűleg a budapesti világbajnokságon is éremért lesz harcban.

A női párbajtőrözők az eddigi meglepetés fegyvernem, hiszen két ezüstérem, valamint egy hatodik hely a válogatott eddigi csapatmérlege. Emellett Szász Emese is két év után nyert újra ezüstérmet egyéni versenyen, így itt sem elképzelhetetlen az éremszerzés

Női tőr csapatban egy hatodik és egy nyolcadik hely az idei mérleg, egyéniben viszont Mohamed Aida hosszú idő után lett újra dobogós, emellett Knapek Edina budapesti helyezése is a pozitívumok sorát gyarapítja, míg a férfi tőr a legnagyobb lemaradásban lévő fegyvernem, itt már egy legjobb nyolc közé kerülés is hatalmas bravúr lenne. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr545247909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása