MOL csapat Vívás Blog

130 nap múlva Budapesten a világ legjobb vívói

2013.03.22. 11:25 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilagyi2.jpgAlig több mint 130 nap múlva rendezik az év egyik legjelentősebb hazai sporteseményét a MOL vívó világbajnokságot. Az esemény szervezői mintegy 1000 indulóval és több mint 3000 akkreditálttal számolnak augusztus 5-12 között megrendezésre kerülő versenyen, melynek a budapesti Syma csarnok ad otthont.

Az olimpiai bajnok Szilágyi Áron korábban többször elmondta, ez lesz számára az év versenye, erre készül kiemelten. Tavaly ugyanígy gondolta az olimpiával kapcsolatban is, és az eredmények azt mutatják, remekül taktikázott, hiszen szakemberek szerint is látványos, könnyed vívással szerezte meg a magyar delegáció első aranyérmét.

Vékássy Bálint a szervezőbizottság elnöke az InfoRádiónak adott interjújában elmondta, az augusztus 5-én kezdődő világbajnokság anyagi hátteréhez nagyban hozzájárul a 180 millió forintos állami támogatás. Ugyanakkor nem felejtette el megemlíteni, vannak további pillérei is a bevételi oldalnak, ilyen például a nevezési díj, a részvételi díj, a szponzori támogatás, a jegyeladás, és az ajándéktárgyak értékesítése.

A szervezőbizottság elnöke szerint egy héttel a július 28-i Formula-1-es Magyar Nagydíj után talán már a fővárosi szállodák sem lesznek túlterheltek, így a külföldiek elhelyezése sem jelenthet gondot.

Vékássy számításai szerint mintegy 700-750 vívó lehet érintett az egyéni versenyekben, többen csak csapatban indulnak, a kerekesszékesek száma pedig 100 és 150 között alakulhat. Ugyanakkor a hivatalos kísérők további 60 százalékkal emelik a létszámot, és nem szabad elfeledkezni a sajtó képviselőiről, a VIP-vendégekről és a szervezőkről sem.

A helyszínválasztásról elmondta, korábban ugyan felmerült a Papp László Sportaréna, de végül a Syma csarnok mellett döntött a szervezőbizottság. Elsősorban az időpont miatt.

Eredetileg ugyanis az év végére, novemberre tervezték a világbajnokságot, amikor akár telt ház i lehetne az arénában. Augusztusban azonban nehezen lehetne elég nézőt becsalogatni a Sportarénába, foghíjas lelátók mellett pedig nehéz a jó hangulatot garantálni, miközben a létesítmény bérlésének költsége közismerten igen magas.

Ehhez jött hozzá, hogy minden versenyt biztosan nem lehetett volna ott tartani, a szervezők viszont azt akarták, hogy lehetőleg a kerekesszékes vívók is a többiekkel azonos helyszínen küzdjenek meg. Ennek fényében a Syma csarnok a mérete és a kialakítása miatt is ideális választás.

A főszervező emlékeztetett, hogy a Nemzetközi Vívó Szövetség helyszínkijelölő döntésében a színvonalas pályázati anyag mellett az érzelmi oldalnak is fontos szerepe volt, hiszen olyan ország kapta a centenáriumi rendezés lehetőségét, amely száz éve a szervezet alapítói között volt.

Vékássy kihangsúlyozta, a vb hazai megítélése elsősorban a magyar vívók szereplésén áll vagy bukik, erre azonban nincs befolyása, így az esélylatolgatást inkább a szakemberekre és a sportolókra hagyja.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr15162109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása