MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron első idei sportsikere nem a páston született

2013.01.13. 15:50 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilagyi2.jpgSzilágyi Áron a karácsonyi pihenés után újult erővel vetette bele magát a munkába, ebben még kisebb térdsérülése sem tudta megakadályozni. Idei „első sportsikere” is megvan, ezt azonban nem a páston érte el.

„Az elmúlt hétvégén részt vettem Salgótarjánban a hosszú ideje népszerű jótékonysági futballrendezvényen, a Gabora gálán. Egész jól ment a játék, de azért megnyugtatok mindenkit, nem váltok sportágat” – mondta az olimpiai bajnok kardvívó.

 A Vasas klasszisa elmondta, mintegy 1500 fős közönség előtt léptek pályára, és a szurkolók fantasztikus hangulatot teremtettek az egész napos tornán. Áron nem akart senkit kiemelni az olimpikonok csapatából, annyit azonban elárult, számára nagy meglepetés volt a birkózó Deák Bárdos Mihály játéka, aki ugyan jóval 100 kiló felett van, ennek ellenére leheletfinom megoldásokra képes, és remekül irányította a más sportágakban kiemelkedő tudású sportolók csapatát.

„A Sport tv csapatával döntetlent játszottunk, majd a Gabora Team együttesét legyőztük, így veretlenül zártuk a tornát. A Gabora ellen én is eredményes voltam, egy kipattanó labdát rúgtam be, amely a felső kapufát érintve vágódott a hálóba” – elevenítette fel a hétvége „legjelentősebb” sportpillanatát Áron.

A folytatás ennél keményebb munkát ígér, hiszen most két hétig a tatai edzőtábor szeretetét élvezik a vívók. Mint azt Áron elmondta, ebben az időszakban kell ráhangolódni a versenyekre, hiszen a jövő hétvégén már Világkupa viadalt rendeznek Plovdivban.

A válogatott csapathoz érkezett Navarette József korábbi olimpiai ezüstérmes, kétszeres világbajnok kardvívó, aki Somlai Béla mester munkáját segíti. Áron szerint ezzel egy újfajta hangulat is jött a válogatotthoz, és bízik benne, hogy ennek megfelelően a jövőben is jó hangulat és jó szemlélet lesz a válogatottnál.

„Most kell megnézni milyen az a munka, amit végzünk, és ha esetleg ha nem jó, akkor változtatunk. Szerencsére nem kell sietni, mert augusztusig az év fő versenyéig, a budapesti világbajnokságig ráérünk kijavítani a hibákat” – mondta a 23 esztendős klasszis.

Elismerte, neki is rá kell hangolódni a versenyekre, hiszen az olimpia óta a komolyabb viadalok szempontjából ingerszegény környezetben volt, hiszen mindössze a december végi országos bajnokságon indult, ahol nem mellékesen egyéniben és csapatban is aranyérmet nyert.

„A Világkupával szemben nincsenek nagy tervek vagy elvárások, tisztában vagyok vele, hogy m int olimpiai bajnokot, mindenki engem akar majd legyőzni. Én azonban bízom magamban és ott szeretném folytatni, ahol tavaly abbahagytam” – mondta a 23. születésnapját a jövő héten ünneplő klasszis még a hét elején.

Ez a terve azonban mostanra változott, ugyanis sérülés miatt biztos, hogy kihagyja az idei első jelentősebb viadalt. Áron elmondta, a térde továbbra sem százszázalékos, és a derekában is becsípődött egy ideg. Így pedig nem tud teljes értékű munkát végezni, és mesterével együtt úgy döntöttek nem kockáztatják meg a szereplést az első Világkupa viadalon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr385015619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása