MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron: Teljes mértékben elégedett vagyok az idei évvel

2012.12.26. 10:11 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilagyi2.jpgSzilágyi Áron harmadik lett idén az Év sportolója szavazáson. A Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) 55. alkalommal kiírt szavazásán az olimpiai bajnok kardozót a londoni játékokon szintén aranyéremig jutó úszó Gyurta Dániel és a tornász Berki Krisztián előzte csak meg. A díjakat a budapesti Syma Csarnokban adták át a kategóriák dobogósainak gálaműsorral egybekötött ünnepségen.

Áron amellett, hogy az olimpián emlékezetes teljesítménnyel – az egész verseny folyamán roppant könnyed vívással – utasította maga mögé a világot, decemberben az országos bajnokságon is a legjobbnak bizonyult egyéniben lés csapatával a Vasassal is aranyérmet szerzett.

„Messze sikerült túlteljesíteni idén azt, amire készültem. Igaz az olimpia óta az országos bajnokság volt az egyetlen verseny, amin indultam, de összességében teljes mértékben elégedett vagyok az idei évvel” – mondta a 23 esztendős klasszis.

Áron elmondta, az idei év az olimpiáról szólt, minden ennek volt alárendelve, így nem is tudná nélküle, egész pontosan július 29.-e nélkül értékelni az évet.

„Az olimpiai győzelmem egy több összetevős folyamat volt. Az alapja a tudatos felkészülés volt, amit mesterem Somlay Béla irányított. Ennek köszönhetően megfelelő technikai és taktikai tudással érkeztem Londonba. Az ellenfeleket alaposan feltérképezve, magabiztosan és jó formában versenyeztem” – összegezte idei legemlékezetesebb teljesítményét.

Ugyanakkor elismerte, a felkészülés mellett a szerencsefaktor is fontos szerepet játszik egy ilyen sikerben, fontos az, hogy ki, milyen hangulatban kel fel a verseny reggelén. Erre jó példa, hogy a legnagyobb esélyesnek kikiáltott német Limbach a legjobb nyolc közé sem jutott be. 

„Az olimpia óta sokszor láttam már a londoni meccseimet – a legtöbb élménybeszámolón végig kell néznem -, és őszintén mondom, rengeteg hibát láttam a vívásomban” – mondta Áron, akinek teljesítményéről az olimpia után szinte mindenki szuperlatívuszokban beszélt.

A Vasas klasszisa az elmúlt héten még egy jelentős elismerésben részesült, hiszen pár nappal bajnoki címének megvédése után, ünnepélyes keretek között írta alá támogató szerződését a Mahindra márka hazai importőrével.

A szponzori megállapodás értelmében a Mahindra egy közel 8 millió forintot érő XUV 500-as terepjárót bocsájt a 2016-os olimpiáig Áron rendelkezésére, ezzel is segítve a nyugodt felkészülését a versenyekre.

„Nagy segítség számomra ez a megállapodás, mert napjában többször is autóba kell ülnöm, hiszen a válogatott és a klub edzések mellett egyetemi tanulmányaimat is végzem, s ez napi mintegy 2 órás autózással jár. Ez a gyönyörű autó lényegesen megkönnyíti a napi időbeosztásomat, s nyugodtan készülhetek feladataimra.” – mondta az olimpiai bajnok. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr744981910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása