MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron: Ha valaki tehetséges, megtalálja az utat a sikerhez

2012.10.24. 16:30 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilágyi áron 2.jpgSzilágyi Áron az elmúlt hétvégén, a Hódmezővásárhelyen, a Fülöp Mihály Magyar Kupa versenysorozat zárónapjának díszvendége volt. A londoni olimpia első aranyérmese természetesen nem tudott észrevétlen maradni, így az ötkarikás játékok óta megszokott koreográfia szerint számos autogramot kellett kiosztania, és szinte mindenki akart vele egy közös fotót. 

Áron a helyi lapnak nyilatkozva elmondta, örül, hogy elég sok vidéki városba eljut és népszerűsítheti a sportágát. „Nagy létszámú kezdő vívókból kerülnek ki a tehetségek és belőlük lesznek az olimpiai bajnokok. Én például egy 40 fős vívó csoportban kezdtem és már csak én vívok versenyszerűen. A vidéki városok megerősödésével pedig talán magára talál egy kicsit a vívósport is és az eredmények is jönnek majd” – mondta London hőse.

A Vasas klasszisa bevallotta, 13 éve vív és ugyanabban a Vasas vívóteremben edz most is, ahol a legelején elkezdődött minden. Ugyanakkor nem felejtette el megjegyezni, ő nagyon szerencsés helyzetben volt, hiszen a világ egyik legjobb edzőjéhez került, Gerevich Györgyhöz, akinek édesapja Gerevich Aladár hétszeres olimpiai bajnok volt.

„Úgy gondolom, hogy a tehetség végül úgyis megtalálja magának az utat. Ha például itt Hódmezővásárhelyen egy olyan fiatal kerül le a vívóterembe, akiből olimpiai bajnok, vagy válogatott vívó lehet, akkor ő biztosan meg fogja találni az útját a sikerhez” – adott útravalót a mai fiataloknak.

Áron azt is elárulta, hiába fontos számára a családja és a barátai, az olimpiai felkészülés során hazai és nemzetközi edzőtáborok, versenyek voltak folyamatosan, így keveset tudott otthon lenni. Ezért is jött haza 3 nappal előbb az olimpiáról, és azóta valamennyire sikerült a szeretteivel töltött időt pótolnia.

Ugyanakkor, amíg az olimpia előtt a felkészülés, a londoni játékok után a számos felkérés és megkeresés miatt nem jut annyi ideje a szeretteire, mint szeretné. Áron elmondta a gyerekeknek, hogy a tanulást miként lehet összeegyeztetni az élsporttal Erre ő a legjobb példa, hiszen jelenleg két szakra jár, az ELTE nemzetközi tanulmányok szakára, és levelezőn a Károli Gáspár pszichológia szakra.

Egyelőre még nem is akar gondolni a vívás utáni életre, így még arra sem gondolt, hogy esetleg vívóedzőként adja át a tudományát. Ugyanakkor tisztáában van vele, hogy azt a tudást amit Gerevich Györgytől és somlai Bélától kapott nem szabad magában tartania, valamilyen úton-módon át kell adnia a fiataloknak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr894866427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása