MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron: Az elkövetkezendő években szép eredményeket érhetünk el

2012.06.07. 15:15 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Londoni olimpián mindössze egyetlen férfi kardozónk lesz Szilágyi Áron személyében. Az elmúlt évtizedekben elképzelhetetlen volt, hogy az egyik legsikeresebb magyar sportágnak a csapatversenyein nem lesz ott a magyar együttes. A mostani helyzet azonban nem csak és elsősorban a vívók, hanem a hazai szövetség „bűne” is.

„A szövetség jelenleg egy nagy átalakuláson megy keresztül. Nem látok bele és nem is feladatom nekem belefolyni, ebbe, de biztos vagyok benne, hogy aki ott van, és ezzel foglalkozik, mind a vívósport jövőjéért harcol” – mondta Szilágyi.

Az elmúlt évek kiemelkedően legeredményesebb hazai kardozója úgy véli, akárki lesz az elnök vagy szövetségi kapitány, vagy bármilyen más posztot betöltő ember a szövetségben annak a feladat adott.

Áron szerint olyan vezetőségre lenne szükség, amely jól megszervezett munkával rövid időn belül elérheti, hogy ismét az eredményekről és ne a szövetségi belharcokról beszéljenek a magyar kardvívással kapcsolatban. „Ha ez létre jön, akkor az elkövetkezendő négy évben szép eredményeket érhetünk el, és eredményesek lehetünk a 2016-os olimpián” – véli Áron.

(A nemzetközi szövetség jelenlegi álláspontja ugyanakkor nem kedvez a kardozóknak, hiszen a jelenlegi rotációs rendszer alapján négy év múlva éppen a kardozók csapatversenye marad ki az olimpiai programból.)

Az olimpiára egyértelműen éremért utazó magyar klasszis tisztában van vele, hogy a szövetségnek a minél eredményesebb munkához pénzre szüksége, azt pedig a szponzoroktól lehet szerezni.

„A szponzorokat azonban csak úgy lehet kiszolgálni, hogy belátható időn belül legyenek eredmények. Ehhez azonban meg kell teremteni a feltételeket a válogatott sportolóknak ás az utánpótlásban is, hogy hosszú távon működjön a rendszer a szakágon belül” – mondta a 22 esztendős vívó

Ezzel kapcsolatban az elmúlt hetekben sok vita látott napvilágot, hogy a szövetség élére vívó- vagy pénzügyi szakember kerüljön, hiszen az egyik a szakmában, a másik a pénzügyi stabilitásban tud építkezni.

„Kell közgazdász és szakember is. Ebből következően fontos, hogy ne tévesszék össze a szerepeket és mindenki azzal foglalkozzon, amihez ért. Meg kell találni a közös munka lehetőségét” – adta meg a választ Áron.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr14571431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása