MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron: Azon az egy napon kell a legjobbnak lenni

2012.05.08. 15:55 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Szilágyi Áron javában készül a londoni olimpiára. A magyar kardozó jelenleg ötödik a világranglistán, így nem titkoltan jó esélyekkel várhatja az ötkarikás játékokat. Áron csak azért lehet szomorú, mert egyedül képviseli az angol fővárosban a legsikeresebb magyar olimpiai sportágat, ugyanis a csapat nem tudta kiharcolni a kvalifikációt.

Áron az elmúlt években fokozatosan jött fel a legjobbak közé, ennek köszönhetően az elmúlt években szinte kivétel nélkül ő nyújtotta a legjobb teljesítményt az adott világversenyeken egyéniben. Lehetett szó világbajnokságról, Eb-ről, Grand Prix viadalról vagy Világkupáról, Áron többnyire a legjobb nyolcban végzett.

Ezek után meglepő, hogy az amerikai US Today – amely minden hónapban az olimpikonok eredményei és formája alapján kikalkulálja a várható végeredményt – számításai szerint a magyar klasszis a legjobb nyolcba se fog bekerülni.

„Nem foglalkozom az ilyen jóslatokkal. Biztos van valami valóságalapja, de igazán nem reális, hiszen vannak olyan vívók, akik nincsenek ott minden versenyen. Az, hogy most ki milyen formát mutat, nagyon csalóka is lehet, hiszen az olimpiáig még három hónap hátra van” – mondta a lap számításairól a Vasas kardozója.

Áron igazát bizonyítja, hogy négy éve a pekingi olimpián egy olyan kínai vívó nyerte a kardozók egyéni küzdelmeit, aki azt megelőzően mindössze egy Világkupa versenyt tudott megnyerni, Pekingben mégis ő lett a legjobb.

„Vívásban az olimpia nem azon múlik, hogy az előző versenyeken ki nyert, ki milyen formát mutat. Itt az számít, ki milyen hangulatban, formában kelt fel. Nem kell foglalkozni az elmúlt időszak eredményeivel, azon az egy napon kell a legjobbnak lenni” – mondta Áron.

A US Today szerint egyébként a német Limbach lehet a befutó, míg az ezüstérmet az olasz Moldanonak adták. Véleményük szerint a bronz a koreai Gu Bon-Gil nyakába kerül, míg a másik elődöntő vesztese a szintén olasz Tarantino lesz.

Az amerikai lap egyébként egy algoritmust használva havonta frissíti a jóslatait a sportolókról beérkező információk alapján. Számításaik szerint „természetesen” az Egyesült Államok lesz a legeredményesebb 41 elsőséggel, míg a második helyen a náégy évvel korábbi győztes Kína végez 37 arannyal. 

A magyaroknak négy aranyérmet - Pars Krisztián (kalapácsvetés), Sidi Péter (sportlövészet), Gyurta Dániel (úszás) és Berki Krisztián (torna) -, hét ezüstöt és hat bronzot jósol a lap.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr144495867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása