MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron helyén tudja kezelni a média érdeklődését

2011.11.23. 12:49 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Szilágyi Áron az elmúlt héten a „legaktívabb” médiaszereplő volt a kardozók közül. A szövetségi kapitány Kovács Tamás egy interjújában emelte ki, majd a Magyar Televízióban a londoni olimpiát bemutató műsorában mutatta be őt. Mindeközben a világbajnok vívó egész héten betegen feküdt otthon. 

„Torokgyulladással feküdtem otthon, még most se vagyok teljesen rendben, de már sokkal jobban, mint a múlt héten. Így ez a hét ezúttal nem az edzésekről, hanem a pihenésről szólt” – mondta az idei versenyeken legjobban szereplő magyar kardozó. 

Áron a vb után kapott szabadsága alatt az egyetemi tanulmányaiban igyekezett utolérni magát, több előadásra is bement, valamint az elmaradt zárthelyi dolgozatait pótolta. Természetesen a családdal és a barátokkal is sok időt töltött, hiszen az edzőtáborozások, utazások, versenyek mellett erre nem sok ideje marad.   

Betegsége így pont akkor döntötte le a lábáról, amikor elkezdődtek az edzések, az év végi csapatbajnokságra. Ebben az olimpia miatt várhatóan egyre fokozódó médiafelhajtás sem zavarja. 

„Egy élsportolónak a mindennapjaiban benne van, hogy érdekli az embereket. Én személy szerint örülök, hogy elmondhatom a véleményemet arról, amiről kérdeznek. Az edzők néha neheztelnek, ha edzés közben zavarnak, ők azt szeretnék, hogy ne vonja el a figyelmünket semmi más a vívásról” – mondta Áron. 

Ugyanakkor nem szeret visszaélni a média által kapott „sztársággal” sem. A szövetségi kapitány legutóbbi nyilatkozatában kiemelte, hogy a kardválogatott 2007-es világbajnoki címének kulcsa az volt, hogy egy hihetetlenül tehetséges vívó - az akkor 17 éves Szilágyi Áron – ismeretlenül berobbant a nemzetközi élvonalba. 

„Az egy jól sikerült nap volt nekem 2007-ben, de túlzás lenne azt mondani, hogy én voltam a kulcs. Sok minden összejött, de ahhoz a sikerhez kellettek a csapattársak is” – mondta Áron, csendben elhallgatva, az elődöntő utolsó előtti párjában vesztett állásból 8-3-ra győzte le az ötödik egyéni vb-aranyát éppen a tornán megszerző, négyszeres olimpiai bajnok legendát, Sztanyiszlav Pozdnyakovot. 

Áront sokan éremesélyesnek tartják a jövő évi olimpián is, így nem véletlen, hogy az MTV is megszólaltatta a londoni játékokat felvezető filmjében. Ebben edzője Somlai Béla kiemelte legfőbb erényeit, a nagy lendületét, magabiztosságát, megalapozott tudását és intelligenciáját. 

A korábbi olimpiai bajnok Szabó Bence pedig úgy fogalmazott, Áronnak már gyerekkorában a szemén látszott mekkora akaratereje van. Az érintett szerényen csak annyit mondott, büszke arra, hogy fényképe kint van a Vasasnál a „régiek” között.   

Áron nem titkolja, gyerekkori álma az olimpiai érem. Az ő egyéni kvalifikációja biztosnak tűnik, de a csapatnak még az év eleji GP-viadalokon kell kiharcolnia a részvételt. Mindenesetre bízunk benne, már alig 250 napot kell várnia gyerekkori álma beteljesülésére.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr993403257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása