MOL csapat Vívás Blog

Benini és kínai ellen kezd Szilágyi a vb-n

2011.10.11. 09:23 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Szilágyi Áron jelenleg Cataniában a vívó világbajnokságon vesz részt. A magyar klasszis kiemelt volt, így a selejtezőben nem kellett vívnia. Ennek ellenére ott volt, és mint elmondta, a helyszín tökéletes feltételeket biztosít a versenyzéshez. 

Áron szerint ugyanez mondható el a szállásról is, hiszen a környezet kiváló, 50 méterre a tenger, nagyon szép hotelben laknak, és a verseny is csak 500 méterre van a szálláshelytől. Szerencsére sikerélménnyel kezdődött a kardozóknak a vb, hiszen a csapat másik 3 tagja is túl van már a selejtező napon, és mindhárman csatlakoztak hozzá a 64-es táblán. 

„Az én első ellenfelem kedden a benini Apithy lesz, az érdekesség az, hogy ő annak a francia Apithy-nek az öccse, akit Athénban világkupán az elődöntőben megvertem illetve akitől az Eb-n szintén az elődöntőben kikaptam” – mondta első ellenfeléről Áron. 

Utána a kínai Wang és a japán Miyayama győztese következik (a korábbi eredmények alapján valószínűleg a kínai). A magyar kardozó úgy véli ezt a két asszót magabiztosan kell hoznia, hiszen egyiküktől sem kapott még ki egyéni versenyen. 

„A nyolcaddöntőben papírforma szerint a kétszeres csapat olimpiai bajnok francia Pillet kellene, hogy jöjjön. Az biztosan kemény meccs lesz, ha bekövetkezik” – mondta a további esélyekről. 

Áron úgy véli a formja megfelelő, folyamatosan edzésben van, vasárnap is mesterével, Somlai Bélával iskoláztak. A hétfői nap a pihenésé és regenerálódásé, utána jöhet a verseny.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr983292339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása