MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron friss bajnokként utazhat a vb-re

2011.09.28. 12:10 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Hétvégén rendezték a kardozók egyéni országos bajnokságát a MOL Kupáért, mely a férfiaknál Szilágyi Áron sikerével zárult. A fiatal sportoló egész napos remek szereplés után állhatott fel a dobogó legfelső fokára. 

Az országos bajnokság megrendezésének előrehozatalát - hagyományosan decemberben zajlanak az ob küzdelmei - Kovács Tamás, a fegyvernem szövetségi kapitánya szorgalmazta, hogy versenyzési lehetőséget biztosítson az októberi világbajnokságra készülő válogatottaknak. 

A szakember elégedett is lehetett, hiszen a világbajnoki keret valamennyi tagja legalább a legjobb nyolcig jutott. Ott aztán már a sorsolás kiszámíthatatlansága miatt egymással is szembe kerültek. Nemcsik Zsoltot a legjobb nyolc, Decsi Tamást pedig az elődöntőben búcsúztatta Áron. 

„Tatáról, szinte „menetből” mentünk az ob-ra, elég fáradtak is voltunk. De kellett ez a verseny, hogy éles helyzetben is kipróbálhassuk magunkat. Úgy vélem a világbajnoki keret tagjai valamennyien jó teljesítményt nyújtottak, már csak a finomítás van hátra” – értékelte a bajnokságot Áron. 

A hét elején a keret tagjai Velencén egy wellness szállóban aktív pihenéssel töltik az időt, ami csak napi egy edzést jelent. A hét második felében azonban már visszatér az elmúlt hetek napirendje, azaz napi két edzés lesz a programban. 

„Az elmúlt hetekben annyit vívtunk egymással, hogy tudtuk, a bajnokságon nem a vívótudás és nem is a napi forma fog dönteni, hanem, hogy a másik milyen akcióval rukkol elő és azt miképp tudjuk lereagálni” – mondta a friss bajnok. 

A döntőben sokáig fej-fej mellett haladtak Gáll Csabával, végül azonban Áron rutinja a saját javára fordította a meccset. „Nehezen birkóztam meg Csabival. Nagyon agresszívan jön előre és ellene már az első pillanatban tudni kell, hogy mit akarok csinálni. 10-10-ig együtt mentünk, ott sikerült négy ponttal ellépnem, úgy érzem ekkor tört meg, és végül megnyertem az összecsapást”. 

Áron a bajnoki győzelem után egy szűkebb baráti társaságban ünnepelt, de ez csak egy szolid összejövetel volt, az igazi ünneplést az októberi világbajnokság után akarja. Tisztában van vele, ahhoz azonban mindenkinek erőn felül kell teljesíteni Cataniában. 

„A nyolc közé jutásért a kínaiakkal, majd siker esetén az elődöntőért az oroszokkal kell vívnunk. Számos videós elemzést megnéztünk már róluk, és nagyon bízunk benne, hogy sikerül a legjobb négy közé jutnunk” – mondta Áron. 

A vb-n létfontosságú lenne a csapat jó szereplése, ugyanis a hátralévő időben már nem sok verseny áll a rendelkezésükre, hogy kiharcolják az olimpiai részvételt. Egy kiemelkedő vb-szereplés viszont kellő lökést adhatna a London felé vezető úton.

Kard egyéni ob a MOL Kupáért, eredmények:

elődöntő:

Gáll Csaba (GEAC) - Gémesi Bence (GEAC) 15-6Szilágyi Áron (Vasas) - Decsi Tamás (Kertvárosi VSE) 15-10

döntő:

Szilágyi-Gáll 15-12

Végeredmény: 1. Szilágyi, 2. Gáll, 3. Gémesi és Decsi

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr243261904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása