MOL csapat Vívás Blog

Tucatnyi verseny vár Szilágyi Áronra az olimpiáig

2011.08.26. 11:39 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Szilágyi Áron jelenleg Tatán készül a kard válogatott többi tagjával az október 8-án kezdődő vívó világbajnokságig. Az olaszországi Cataniában rendezendő vb-n a magyar együttesnek a legjobb négy közé kellene kerülni, hogy reális esélye maradjon a világbajnoki részvételre.

Áron jelenleg a hetedik helyen áll a világranglistán, így az ő londoni részvétele biztosnak tűnik, de a csapatnak ehhez még nagy harcot kell vívnia az ukrán, fehérorosz francia hármassal. Ezeket a csapatokat mindenképpen meg kell előzni a vb-n.

Addig azonban még egy nagy feladat vár a keret tagjaira, hiszen a jövő hétvégén rendezik az egyéni országos bajnokságot. Áron ezen is szeretne minél előkelőbb helyen végezni, holott a válogatott keret összetételét nem befolyásolja az ob. végeredménye.

Két hónappal később, december közepén a csapat ob-t rendezik, ahol a Szilágyi Áronnal felálló Vasas címvédőként – és esélyesként - állhat rajthoz.

Ha a vb-n mégsem sikerülne elég elől végezni, úgy a hátralévő hónapokban kellene olyan eredményeket elérni, melyeknek köszönhetően ott lehet az egyik legeredményesebb olimpiai sportág szakága Londonban.

Januárban még csak a hazai válogatók lesznek, többek között a Meszéna Miklós emlékversenyen, majd február elején Plovdivban rendezik a 2012-es év első Világkupa versenyét.

Még ugyanebben a hónapban Padovában csapat Világkupa fordulót rendeznek, majd március elején, Budapesten lesz a Kovács-Gerevich-Kárpáti Grand Prix versenyt. Két héttel később pedig Moszkvában, újabb világkupa viadalon találkoznak a férfi szakág legjobbjai.

Áprilisban újabb válogató verseny következik (Mendelényi Tamás emlékverseny), majd a hónap végén Athénban a férfi csapat Világkupán lehet közelebb kerülni Londonhoz. Májusban csak egy lehetőség lesz erre, mégpedig a hónap közepén a madridi csapat Világkupa viadal.

Június elején a varsói Grand Prix versenyen, illetve a Newcastle-ben megrendezendő Satelite viadalon lehet még javítani az addigi mérlege, és előrébb kerülni a világranglistán. A július 17-22 között megrendezendő Európa-bajnokság (Legnano) pedig már az olimpia főpróbája, hiszen július 27-én meggyullad az olimpiai láng, és 28-án illetve 29-én már olimpiai bajnokot hirdetnek a kardozók között egyéniben és csapatban is.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr163181380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása