MOL csapat Vívás Blog

Áron nem tudott mit kezdeni sérült ellenfelével

2011.03.07. 20:14 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Nem sikerült túl jól szilágyi Áron számára a hétvégi budapesti Gerevich-Kovács-Kárpáti budapesti férfi kard Grand Prix verseny. A 21 esztendős magyar vívó előzetesen a legjobb nyolcba várta magát, de nem titkolta, igazából éremmel szeretné zárni a viadalt.

Ez azonban csak álom maradt, mert Áron már a legjobb 32 közé se jutott be. Szombaton a selejtezőkben a világranglistán elfoglalt helyezésének köszönhetően nem kellett pástra lépnie, de a vasárnapi 64-es döntőben egyből a pekingi olimpiai bajnok Csung Man ellen kezdett.

„Nem ijedtem meg tőle, ismerjük egymást és tudtam szoros asszót fogunk vívni. 7-7-nél megsérült és ez valamiért engem zavart meg jobban” – mondta a már 17 évesen világbajnoki címet szerző magyar versenyző.

A kínai a folytatásban ugyanúgy támadott tovább, mint ha semmi baja nem lenne, ezen Áron nem csodálkozott, hiszen tudja jól, a vívóknál egy sérülés nem nagyon látszik és sokaknál megsokszorozza az erejüket.

„Egyszerűen nem tudtam milyen asszókat kell vívnom. Ő támadott, nem volt ellene semmilyen ellenakcióm. Nem tudtam meglepni, nem volt semmi olyan megoldásom, amire ne lett volna felkészülve” – mondta a magyar kardozó, aki elismerte megzavarta a sérülés, mert korábban még soha nem vívott ilyen vívóval.

Áron elmondta, hiába ismeri jól Csung mozgását, a sérülés miatt az egész megváltozott, más lett, amit ő nem bírt lereagálni. Kovács Tamás szövetségi kapitány a keddi edzés előtt értékeli versenyzői teljesítményét, de Áron tisztában van vele, sok dicséretre nem számíthat.

Bár ő maga is nehezen emésztette meg a vereséget, tudja jól, sokat nem rágódhat rajta, hiszen két hét múlva már Moszkvában a kardcsapat Világkupán kell helyt állnia. Az a verseny kiemelten fontos, hiszen egy sikeres szerepléssel közelebb kerülhetnek a londoni olimpiához.

A hétvégi MOL Kupáért rendezett viadalon 135-en indultak és Áron összesítésben a 34. helyen végzett, így ő lett a 3. legjobb magyar a negyeddöntőig jutó Decsi Tamás és Lontay Balázs mögött.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr962719644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása