MOL csapat Vívás Blog

Áron heti nyolc edzéssel készül a versenyszezonra

2011.01.28. 20:15 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Szilágyi Áron idei első nemzetközi versenye a jövő hétvégi plovdivi kard Grand Prix lesz. Jelenleg erre készül, ami esetében heti nyolc edzést jelent. Hétfőtől péntekig klubjában a Vasasban tréningezik, míg kedden, szerdán, csütörtökön a válogatott keretedzésén is részt vesz.

Szerencséjére mindkét helyen ugyanaz az edző, Somlai Béla irányítja a szakmai munkát. Az edzések azonban nem csak vívást jelentenek, hiszen erőnléti és futóedzés is szerepel a programban. Áron nem bánja, hogy két fronton is helyt kell állnia, mint elmondta a változatosság jót tesz, hiszen minél több emberrel edz, annál több stílusra tud felkészülni.

Az edzésszám azonban a közeljövőben nőhet, hiszen az újonnan kinevezett szövetségi kapitány Kovács Tamás úgy tervezi, versenyzői a hétvégén is edzenek, így könnyebb ráhangolódniuk a nemzetközi versenyekre, melyek legtöbbje éppen hétvégén van.

„Úgy érzem idén jó lesz a válogatott, hiszen az elmúlt években is a hullámvölgyeket kiemelkedő eredmények követték. A vívás napról napra változik, így elképzelhető, hogy idén nekünk jön ki a lépés” – mondta Áron. A még mindig csak 21 esztendős vívó szerint egyébként is kissé borúsabban látják itthon a kardozók helyzetét az olimpiai szereplést illetően.

Áron egyébként is szeret edzeni, hiszen úgy véli hiába volt már 17 évesen világbajnok, számtalan új dolgot tud még mindig tanulni technikailag és taktikai elemekben is. „Egyébként is szükség van a sok edzésre, a szinten tartás miatt és hogy folyamatosan érezzük a pástot”.

Áron az edzések között többnyire iskolában van, és ügyes bajos dolgait intézi, azaz pihenni csak este van ideje. Számára az is az igazi pihenést jelenti, ha a barátaival van és este, amikor hazamegy, végiggondolja a napját és megnyugszik, hogy azt a napot is jól és eredményesen végigcsinálta.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr112621757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása