MOL csapat Vívás Blog

Csalódott lennék, ha nem nyernék aranyat

2010.12.17. 21:46 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Szilágyi Áron nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a hétvégi országos bajnokságon akár két aranyérmet is nyerjen. Csapatban három éve verhetetlenek, egyéniben pedig ő áll a legjobban a magyarok közül a világranglistán, ezért is lenne szomorú, ha legalább az egyik nem sikerülne. 

Egész héten zajlik a vívók országos bajnoksága, a férfi kardozók azonban csak vasárnap lépnek pástra. A nem túl jól sikerült világbajnoki szereplése után, a legsikeresebb fegyvernem versenyeit valószínűleg kiemelt figyelem övezi majd. 

„Remélem sikerül jól zárnom az évet, legmerészebb álmaimban szombaton egyéniben, és vasárnap a csapatban is bajnok szeretnék lenni. Főleg ez utóbbi elmaradása jelentene nagy csalódást, hiszen három éve sorozatban nyertük a bajnokságot és a válogatott gerincét is a Vasas adja, rajtam kívül Nemcsik Zsolt és Nikolasz Iliász személyében” – mondta el reményeit Szilágyi Áron a hétvégi verseny előtt. 

Szilágyi úgy véli, nem okoz nekik különösebb gondot, hogy egyik nap egymás ellen, másnap pedig egymásért kell küzdeniük. Megszokták már, és az edzőtáborozások során fel is tudnak készülni egymásból. Döntő lehet, hogy ki ismerte meg jobban a másikat, és kinek milyen meglepetés van a tarsolyában a riválisokkal szemben. 

A vb-vel már nem foglalkozik, úgy véli azt lezárta magában, ez most egy teljesen más, teljesen új verseny lesz. A csapat mellett úgy érzi egyéniben is jó esélyei vannak, hiszen jelenleg negyedik a világranglistán, a legelőkelőbb helyen szerepel a magyar kardozók közül. 

„Remélem sikerrel zárom a hétvégét, mert úgy is lehet ezt a versenyt tekinteni, mint a februári Világkupára való felkészülést. Az eredményeim majd megmutatják, hogy a felkészülésben jó úton járunk, vagy esetleg szükség van változtatni valamin”. 

Áront egyáltalán nem zavarja, hogy karácsony előtt egy héttel kell az év egyik legfontosabb versenyén szerepelnie. Úgy véli, így legalább az ünnepek alatt többet tud majd a családjával foglalkozni. 

A szentestét egyébként az elmúlt évekhez hasonlóan a nagymamájánál tölti, ahol összejön a szűk család, ami esetükben 11 főt jelent. A két ünnep közötti részt leginkább pihenéssel és tanulással tölti, hiszen januárban egy komoly felkészülés vár rá a következő idényre és számos egyetemi vizsga is színesíti a napjait. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr272522852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása