MOL csapat Vívás Blog

Korábbi klasszis segíti Szilágyi Áron vb-felkészülését

2013.01.20. 11:21 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilágyi áron 2.jpgSzilágyi Áron már a munka kellős közepén jár, és ebben az sem gátolja, hogy a múlt héten kisebb sérülést szedett össze. (A dereka rándult meg, így nem tud teljes értékű edzésmunkát végezni, ezért kihagyja az idei első Világkupa viadalt.) Áron az olimpia után sokáig nem versenyzett, az első komolyabb megmérettetése a decemberi országos bajnokság volt, melyen két aranyérmet is szerzett.

„Áron 2012-es teljesítményére elég annyit mondani, hogy olimpiai bajnok lett. Aki ért a sporthoz, az tudja, ezzel mindent elmondtunk. Mindezt egy roppant látványos és könnyed vívással érte el” – értékelte a jelenlegi elsőszámú magyar vívó londoni teljesítményét Kaposvári Zsolt magyar kardbíró.

Kaposvárit, aki nem mellékesen 2011-ben a világ legjobbjának választottak saját szakterületén tavaly a harmadik helyre rangsorolta a nemzetközi szövetség. Ugyanakkor jelentős elismerés lehetett számára, hogy tavaly az olimpián ő bíráskodott a koreai-román férfi kardcsapat döntőn.

Mellette az a hongkongi volt a finálé másik bírája, akit végül az év legjobbjának választottak. Ugyanakkor a döntő bármennyire is sima meccs volt az ázsiaiak javára, négyszer kellett javítani a hongkongi meccsvezető ítélete után.

Mellesleg a nemzetközi szövetségben egyébként is érdekes a bíróküldés, hiszen ez a hongkongi vezette a román-kínai negyeddöntőt is, miközben korábban kínai válogatott vívó volt.

Ez a szervezetlenség szerencsére Áront nem zavarta, hiszen ő a mérkőzésvezetők segítsége nélkül ért eddigi pályája csúcsára, valamennyi ellenfelét hihetetlen magabiztossággal legyőzve.

Áron nem titkolja, idén az augusztusi budapesti világbajnokság az év fő versenye, erre hegyezi ki a formáját, mint tette tavaly az olimpiára. Az Áronnal a csúcsra érő Somlai Béla idén valószínűleg szeretne egy sikeres együttest is felállítani, hiszen tavaly – története során először - a csapatnak nem sikerült kvalifikálnia magát az ötkarikás játékokra.

A javításra pedig egy hazai világbajnokság a legjobb lehetőség, és ebben Somlai munkáját egy korábbi remek kardozó is segíti. A csapatban olimpiai ezüstérmes, egyéniben olimpiai negyedik Navarrete József Spanyolországban dolgozott, és hiába marasztalták, visszatért Magyarországra, hogy a legjobbak felkészítését segítse Somlai mellett.

Navarrete szerint éppen az Áronból fakadó lelkesedés, elszántság az, ami a többieket is magával ragadja, így sokkal könnyebb az ő munkájuk is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr425028241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása