MOL csapat Vívás Blog

Energia nélkül nem szabad odaállni

2011.05.17. 21:23 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A férfi kardozók hétvégén megrendezett madridi csapat Világkupa-versenyén a magyar válogatott a hatodik helyen végzett. A Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Lontay Balázs, Gáll Csaba összeállítású együttes két győzelem mellett kétszer kikapott, így szerezte meg a hatodik helyet.

Előbb 45-35-re legyőzte a kínaiakat, majd a negyeddöntőben szinte ugyanilyen arányban 45-34-re kikapott a németektől, aztán 45-32-re verte az ukránokat, végül pedig 45-39-re alulmaradt a franciákkal szemben.

Kovács Tamás szövetségi kapitány Szilágyi Áron teljesítményét emelte ki, aki a négy mérkőzésen plusz 18-as mutatót hozott össze az asszói során. A kapitány szerint, ha Szilágyi és Decsi jól vív, akkor bármelyik csapatot legyőzhetik, de ha a válogatottból csak egy kardozónak megy, akkor meg ki is kaphatunk sok ellenféltől.

Szilágyi egyéniben is jól teljesített, hiszen legjobb magyarként a kilencedik helyen végzett. A negyeddöntőben az orosz Nyikolaj Kovaljov állította meg. A 64-es táblára feljutott magyar vívók közül Nemcsik Zsolt a 24., Gáll a 35., Gémesi Csanád a 36., Lontay pedig az 56. helyen végzett. 

„Ezúttal tényleg jól ment csapatban, és ez a legutóbbi athéni verseny tanulsága, ahol hiába nyertem meg az egyéni, nagyon elfáradtam, és úgy álltam oda a csapatversenyre. Energia nélkül azonban nem szabad versenyezni” – értékelte saját teljesítményét Szilágyi.

Egyéniben előbb egy kellemetlen stílusú olasz, majd egy német ellenfelet győzött le, az orosszal azonban nem bírt. Rossz előjel volt, hogy idén Plovdivban már találkoztak egymással, és akkor az orosz győzött.

„Nem szeretek vele vívni, nagyon nem fekszik nekem a stílusa” – mondta legyőzőjéről Áron. Véleménye szerint mindenkinek van egy ritmusa, stílusa, ami ha fekszik, és eltudja kapni, akkor jó, de ha nem, akkor szerencse is kell a győzelemhez

„Ennek az orosznak van egy nagyon sajátos stílusa – apró lépések előre és hátra -, és a kezével is gyorsan dolgozik” – mondta ellenfeléről, aki a negyeddöntőben búcsúztatta. Áron tisztában van vele, mindenki stílusára fel kell készülni és tudja, belőle is készülnek.

A világbajnok vívó elmondta, azért is érdekes sportág a vívás, hiszen amellett, hogy ő is készül minden ellenfeléből, arra is készülnie kell, hogy ők készülnek belőle, és megtudja őket lepni valamivel.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr372912222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása