MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron: Bízom benne, a magyar vívás visszanyeri régi erejét

2012.05.29. 15:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Az elmúlt hét inkább a botrányokról szólt a férfikardozók körében. Miközben a szakág egyetlen magyar olimpiai résztvevője Szilágyi Áron a június közepén sorra kerülő vívó Európa-bajnokságra és a londoni ötkarikás játékokra készül, a hazai szövetség egyoldalúan szerződést bontott Kovács Tamás szövetségi kapitánnyal.

A szakember tavaly február elején került vissza a fegyvernem élére, november 30-ig volt szerződése, mivel a szövetség ellenszolgáltatás nélkül mozdította el posztjáról, most bírósághoz fordul.

Kovács Tamás 1980 és 2007 között főtitkári, szövetségi kapitányi és technikai igazgatói feladatokat látott el a vívószövetségben, majd a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója volt, mielőtt visszatért volna a víváshoz.

„Kovács Tamással tavaly elkezdtünk egy olyan munkát, amit én nagyon élveztem, és hasznosnak tartottam. Éppen ezért sajnálom, hogy nem lesz tovább szövetségi kapitány. Ugyanakkor az én olimpiai felkészülésemet nem befolyásolja a poszt körül kialakult vita, én továbbra is mesteremmel, Somlai Bélával, fizikai edzővel, pszichológussal és masszőrrel készülök az olimpiára” – mondta a döntésről a tavalyi év legjobb vívója Szilágyi Áron.

A Magyar Vívószövetség a nyár elején új elnököt is választ és ezzel kapcsolatban a korábbi párbajtőr-világbajnok – jelenleg sportdiplomata – Kulcsár Krisztián úgy fogalmazott, ha lenne tizenöt Szilágyi Áron a magyar vívásban, senkit nem érdekelnének a gazdasági és vezetői kérdések, hiszen mindenki az eredményekkel lenne elfoglalva.

„Örülök, hogy ezt nyilatkozta, de szó sincs arról, hogy egyedül vinném a vállamon a magyar vívást, hiszen rajtam kívül számos kiemelt jó versenyzőnk van. Az olimpiai részvételt kiharcoló négy vívó mellett is rengeteg olimpiai világbajnoki és Európa-bajnoki érmes van” – mondta Áron.

A londoni játékokra egyébként négy vívónak - a tőröző Mohamed Aidának, a párbajtőröző Szász Emesének és Imre Gézának, valamint a kardozó Szilágyi Áronnak - sikerült kvótát szereznie.

„Nekem a tavalyi évem sikeres volt, és nagyon bízom benne, hogy előbb-utóbb a magyar vívás visszanyeri régi erejét több eredmény lesz, és végre elhallgatnak a kritikusok. Abban bízom, hogy egy jó szerkezet kialakítása a szövetségben nem lehet annak a függvénye sikeres lesz az olimpiai szereplésünk vagy nem. Vagy működőképes egy a szövetség vagy nem” – mondta Áron arról, mennyire befolyásolhatja a londoni szereplés a hazai szövetség működőképes kialakulását.

Áron az elkövetkezendő napokban Budapesten, majd Tatán készül, és június 13-án utazik a olaszországi kontinensvetélkedőre.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr524552886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása