MOL csapat Vívás Blog

Kínán és az oroszokon át vezet az út Londonba

2011.10.13. 12:09 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Pénteken rendezik a Cataniában zajló vívó világbajnokságon a kardcsapatok küzdelmeit. A magyar együttesnek létszükségletű, hogy minél jobban szerepeljen, hiszen a mieink nem állnak túl jól az olimpiai kvalifikációért vívott harcban. A biztosnak tűnő londoni részvételért legalább a legjobb négybe kellene jutni. 

Ugyanakkor a vb dupla szorzójú versenynek számít, ezért egy itteni kiemelkedő szereplés közelebb viheti a magyar csapatot Londonhoz. A vívók kvalifikációs sorozata 2012 márciusának végén zárul, de a vb-n szerzett pontok jelentősen befolyásolják a majdani sorrendeket. 

Egyéniben – csak úgy, mint idén szinte az összes versenyen – Szilágyi Áron teljesített a legjobban Hatodik helyen végzett, miután negyeddöntőben kikapott a 2009-ben világbajnok, tavaly ezüstérmes, és idén is a második helyen záró német Limbachtól. 

"Azt mondtam a világbajnokság előtt, hogy éremért jövök, de már akkor sem leszek csalódott, ha az első nyolc közé bekerülök. Ha figyelembe vesszük, hogy attól a Limbachtól kaptam ki a negyeddöntőben, aki tavalyelőtt első, tavaly pedig második volt, nekem meg általában nehezen megy ellene, akkor még inkább azt mondhatom, hogy nem vagyok csalódott” – értékelte saját teljesítményét Áron, aki akár már az olimpián visszavágna „mumusának”. 

A többi magyar sajnos nem szerepelt ilyen jól, hiszen Nemcsik Zsolt a 21., Decsi Tamás a 48., míg Lontay Balázs 50. lett. Egyéniben szilágyi részvétele biztosnak tűnik az ötkarikás játékokon, de a többiek csak akkor indulhatnak egyéniben, ha a csapatnak sikerül kiharcolnia a részvételt. Külön motiváció lehet a számukra, hogy a négy évvel későbbi brazíliai olimpián a férfi kardozóknál nem rendeznek csapatversenyt. 

A csapatversenyben a magyarok Kínával kezdenek és az egyéni eredmények tükrében mondhatjuk, hogy ki-ki meccs lesz, hiszen a négy ázsiai vívó közül a legjobb Wang Csing Cse – akit éppen Szilágyi búcsúztatott - a 25. helyen végzett, Zhong Man a 30., Jiang Ke Lu a 38., míg a legesélyesebbnek tartott Liu Xiao a 46. lett. 

Ha azonban azt nézzük, hogy közülük senki nem jutott még a legjobb 16 közé sem, akkor egyértelműen esélyesebb a magyar négyes. A kínaiak után azonban már jóval nehezebb ellenfél következik, Oroszország. Közülük viszont mind a négyen a legjobb 16-ig jutottak, igaz onnan csak a végül 8. helyen záró Resetnyikov tudott tovább lépni. 

Azonban Yakovenko 9,. Kovaljev 10., és a korábban Lontay Balázst búcsúztató Pavel Bikov 14. helye tiszteletet parancsoló. Ha ez esetleg még nem elég, akkor vegyük hozzá, hogy az oroszok a 2010-es vb-n elsők lettek, míg a magyar csapat a tavaly a 10. helyen végzett. 

Ennek ellenére nem kell megijedni tőlük, hiszen a férfi kard mindig is magyar számnak számított, és 2007-ben se mi voltunk az esélyesek, végül mégis magyar aranyérem született. A döntőben éppen az oroszokat verte a 17 esztendős Szilágyi Áronnal felálló magyar csapat.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr193299682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása