MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron: Egymást segítő dolog lehet a sportolás és a tanulás

2013.10.03. 15:29 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilágyi áron.jpgSzilágyi Áron számára az augusztusi budapesti világbajnokság volt az év fő versenye. Azóta Áron kipiheni az év első felének fáradalmait – Világkupa versenyek, Európa-bajnokság, és felkészülés a vb-re -, de még ilyenkor is indul kisebb versenyeken.

Az elmúlt hétvégén zártkörű versenyt és kardvívó bemutatót tartottak a Londoni Lansdowne Clubban. Az eseményen három magyar kardozó vett részt, Áron mellett Gémesi Csanádot és Gémesi Bencét hívták meg szervezők. A versenyt Szilágyi Áron nyerte, aki a bemutatón napjaink legjobb brit kardozója James Honeybone ellen lépett pástra.

A magyar kardvívás rendkívüli tiszteletnek örvend Londonban, emlékeznek arra, hogy a szigetországban rendezett eddigi három olimpián mindig magyar versenyző győzött Fuchs Jenő (1908), Gerevich Aladár (1948) és Szilágyi Áron (2012) személyében.

Áron jelenleg még nem teljes intenzitással edz, de a decemberi országos vívó bajnokságra minden bizonnyal ismét csúcsformában lesz, hiszen címvédőként állhat rajthoz egyéniben és csapatban is.

„Az edzések mellett most az egyetemi tanulmányaim folytatására is jut elég időm. Mindkét szakot folytatom, elég aktívan, így sok dolgom van. Jelenleg éppen kiselőadást írok az Európai versenyjogi esetek feldolgozása címmel” – mondta Áron arról, jelenleg mivel foglalkozik az egyetemen.

A Vasas klasszisa az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Karán a nemzetközi tanulmányok alapképzési szak hallgatója, emellett a Károli Gáspár Református Egyetem pszichológia szakára is jár.

„Zsúfolt félév van mögöttem, hiszen rengeteg versenyünk volt. Lassan kezdem a komolyabb munkát is, és nem csak a szinten tartó edzéseket. A napi egyszeri edzések mellett több időm jut a tanulásra is. Amikor napi 4-5 órát edzettünk, akkor nem nagyon jutott már energiám az egyetemi tanulmányaimra” – mondta az olimpiai bajnok kardvívó.

Véleménye szerint a sport elég jó abból a szempontból, hogy megtanít készülni, felkészülni bizonyos helyzetekre. Sportolás mellett például könnyebben megtanulhatja az ember azt is, hogyan kell felkészülni egy-egy vizsgára. Áron szerint a tudatos odafigyeléssel egymást segítő dolog lehet a sportolás és a tanulás.

Áron elárulta, mindkét szak tetszik neki, de még nem foglalkozik azzal, hogy visszavonulása után melyiket hasznosítsa a civil életben. „Folyamatosan foglalkoztat a kérdés a jövővel kapcsolatban. Ugyanakkor mivel szerteágazóak a tanulmányaim és nincs egy kiásott meder, ahol haladjak, még ráérek ezen gondolkozni, hogy későbbiekben melyiknek veszem nagyobb hasznát” – mondta Áron, aki még mindig csak 24 esztendős, így valószínűleg még jó néhány évig a vívás lesz az első az életében. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr275549131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása