MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron: A világbajnokság sokszorosan fontosabb mindennél

2013.04.21. 14:30 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilágyi áron.jpgMinden bizonnyal élete egyik legnagyobb nem vívással kapcsolatos sportélményét élte át Szilágyi Áron szerdán este. A Vasas vívója adta át ugyanis a szurkolók különdíját a magyar-kazah világbajnoki jégkorong-mérkőzés után minden idők egyik legjobb kapusának, Szuper Leventének.

Áronnak az elmúlt hete azonban nem sikerült ilyen ünnepélyesre. A kardozók az orosz válogatott meghívásának eleget téve Moszkvában edzőtáboroztak egy hetet, ő azonban kihagyta ezt a lehetőséget.

"Sajnos elkapott egy hasmenéses vírus, és az utolsó pillanatban vissza kellett mondanom az utazást. Sajnos így a felkészülés egy igen fontos fázisából kiestem, de szerencsére a hét második felében már tudtam edzeni, erősíteni” – mondta Áron az okokról.

Azért is sajnálja az elszalasztott lehetőséget, mert társai elmondása szerint tartalmas egy hetet töltöttek az orosz fővárosban, ahol a világ egyik legjobb válogatottjával készülhettek. A felkészülés további részében itthon készül a kard-válogatott, míg a jövő héten Athénban, majd egy héttel később Chicagóban lépnek pástra Világkupa viadalon.

„Bízom benne, hogy tudjuk folytatni az idei remeklésünket, hiszen az eddigi Vk-versenyekről egyaránt éremmel – köztük két arannyal - tértünk haza. Úgy gondolom ezen a nemzetközi mezőny is meglepődött, de lassan hozzá kell szokniuk, hogy számolni kell velünk” – mondta azzal kapcsolatban, milyen célokkal vágnak neki a két versenynek.

Ugyanakkor nem „görcsölnek”, mint elmondta úgy mennek neki a versenyeknek, hogy élvezni akarják a vívást, de tisztában vannak azzal is, lesz olyan verseny is, ami nem úgy sikerül, ahogy eltervezték.

„Megvan a kellő önbizalom, ebből lehet erőt meríteni. Azt a formát kell hoznunk, amiket az elmúlt versenyeken is produkáltunk. Ha így készülünk, nagy baj nem lehet. Velünk készül már Szatmári András is, aki a junior vb-n két érmet is szerzett, egyéniben ezüst, csapatban bronzérmet nyert. Most már ideje a felnőtt mezőnyben is megmutatni mit tud” – mondta Áron a megfelelő motivációról.

Úgy véli jó az idei versenynaptár, hiszen az Eb után még 5 hét van a vb-ig, így meg tudják csinálni ugyanazt a felkészülést, mint az olimpiára. Éppen ezért az Eb-re is maximális erőbedobással készülnek, hiszen bármi is lesz ott a végeredmény, kemény munkával rákészülhetnek az augusztusi budapesti vb-re is.

„A világbajnokság sokszorosan fontosabb mindennél. Úgy vélem, ha folytatjuk az év elején elkezdett munkát, éremesélyesek lehetünk egyéniben és csapatban is. De a kardozók mellett a férfi párbajtőrözők is éremért harcolhatnak, de a női kardozók és párbajtőrvívók is kellemes meglepetést okozhatnak. És nem szabad elfeledkezni a női tőrözőkről sem, akik egyre erősebbek” – mondta arról kiktől várható érem a budapesti viadalon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr985237511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása