MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron: Ezüst és bronzérmet már nem szívesen írok alá előre

2013.02.24. 12:30 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Szilágyi Áron1.jpgSzilágyi Áron bronzérmet nyert a férfi kardozók padovai Világkupa-versenyén. A londoni olimpia első magyar bajnoka - aki egy hete, Madridban is harmadik volt - a 64-es táblán 15-10-re verte a román Alin Badeát, 15-5-re a francia Vincent Anstettet, 15-11-re az ukrán Andrij Jagodát, majd a negyeddöntőben ugyanennyire a dél-koreai Kim Jung Hvant.

Az elődöntőben Venjamin Resetnyikovval csapott össze, és 15-10-re alulmaradt orosz riválisával szemben. Az olaszországi versenyen 169 kardozó indult, a főtáblára hat magyar jutott fel.

Másnap a csapatok versenyét rendezték, ahol az előző héten aranyérmes magyar együttes Szilágyi Áron, Gáll Csaba, Gémesi Csanád, Lontai Balázs összeállításban ezüstérmet nyert. A magyar csapat a fináléig remekelt, ott azonban az olaszok két tussal (45-43-ra9 jobbnak bizonyultak.

„Igazából ezüst és bronzérmet már nem szívesen írok alá előre, hiszen mindkét versenyen esély volt az aranyérem megszerzésére is. Annak ugyanakkor nagyon örülök, hogy az idei első két versenyt négy éremmel zártuk” – összegezte a hétvége eseményeit a Vasas klasszisa. .

Külön kiemelte a csapat sikerét, hiszen a döntőig remekül teljesítettek, ott azonban az olaszok ezúttal jobbnak bizonyultak. Ezzel az eredménnyel ismét sikerült bizonyítaniuk, hogy ott vannak a legjobbak között. Ugyanakkor tisztában van vele, ez a vereség nem oszt nem szoroz, hiszen hozzájuk hasonlóan más nemzetek is leginkább az augusztusi magyarországi világbajnokságra készülnek.

„Az egyéni verseny miatt sem bosszankodom, hiszen kisebb megfázással bajlódtam, így sikerült érmet szereznem. Sokáig nem volt vele gond, de az elődöntőben már látszott, hogy nem vagyok a topon. Elfogyott az erőm, az orosz jó formában volt le tudott győzni” – mondta Áron.

Külön kiemelte, hogy az olimpia óta először vívott olimpiai bajnokkal. A csapatban aranyérmes dél-koreai Kim Jung Hvant. 15-11-re verte a negyeddöntőben. Azonban nem csügged, hogy „csak” bronzéremmel zárta a két egyéni versenyt, mint elmondta, a március elején esedékes Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard Grand Prix-n megpróbál javítani.

„A minimum elvárás magammal szemben a dobogó, de szeretnék minél fényesebb érmet nyerni. Ugyanakkor nem szeretem megfogalmazni, hogy csak az arany a jó, mert alakulhat úgy a verseny, hogy egy ezüst vagy egy bronzéremnek is nagyon tudok majd örülni” – mondta a 23 esztendős kardozó, aki a tavalyi versenyen ezüstéremmel zárta a budapesti viadalt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr755101020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása