MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron: a kellő agresszivitás volt a csapat Vk-sikerének kulcsa

2013.02.14. 13:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilagyi2.jpgA londoni olimpián aranyérmet szerző kardvívó Szilágyi Áron az elmúlt hétvégén az első nemzetközi versenyén vett részt az ötkarikás játékok óta. A madridi Világkupa-versenyen magabiztos győzelmekkel jutott el a négyes döntőig, ahol egyetlen találatnyi különbséggel, 15-14-re maradt alul a hazaiak vívójával, Fernando Caseresszel szemben.

Csapatban viszont hosszú idő után ismét a magyar együttes bizonyult a legjobbnak. A Szilágyi Áron, Gáll Csaba, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász összeállítású együttes először a franciákat, majd a házigazda spanyolokat, a nagy mumus németeket, míg a döntőben a kínaiakat verve lett aranyérmes a 19 csapatot felvonultató versenyen.

„Mindössze két napot vagyunk itthon, hiszen a hétvégén már Padovában, újabb világkupán szerepelünk. Bízom benne, hogy ott is sikerül tartani a formánkat és egyéniben és csapatban is eredményes tudok lenni” – mondta Áron az előtte álló feladatokról.

Előtte azonban még értékelte az elmúlt hétvégét is, melyről elmondta, előzetesen amolyan felmérő versenynek tekintette, elsősorban arra volt kíváncsi, hogy a nemzetközi mezőny milyen formában van. Saját teljesítményéről elmondta, jól ment a vívás, pedig nem is volt csúcsformában. Az elmúlt hetekben kisebb sérülés hátráltatta, és az idei legjobb formáját egyébként is az augusztusi budapesti világbajnokságon szeretné nyújtani.

„Összességében örülök a bronzéremnek is, hiszen nem készültem külön erre a versenyre. A bronzmeccsen a spanyol ellenfelemet nagyon feldobta a hazai közönség szurkolása, ami érthetően engem nem annyira motivált. Ez utóbbi miatt szemrehányást nem tehetek magamnak, de edzőmmel beszélni kell róla, hogy végig a megfelelő koncentrációval vívjak” – mondta roppant önkritikusan a Vasas klasszisa.

A csapattal kapcsolatban elmondta, ő korábban is minden verseny előtt bízott benne, hogy jól szerepelnek. Tisztában van vele, hogy mire képesek a többiek, hiszen velük vív nap, mint nap, és látja, tudja, milyen és mennyi munkát végeznek. Bízik benne, hogy a mostani siker kellő önbizalmat ad nekik és a folytatásban is hasonló sikereket érhetnek el.

„A csapatversenyben fel tudtuk venni a ritmust, agresszívek voltunk. Csapatban csak öt pontig megy egy-egy meccs, nincs idő felmérni, mit tud az ellenfél, milyen akciókat szeret. Ezúttal a kellő agresszivitással léptünk valamennyien a pástra” – mondta a csapat sikeréről.

A spanyolországi túra során nem sok szabadidejük volt, azt viszont igyekeztek hasznosan eltölteni. A madridi nagykövetasszony férjével Toledóba kirándultak, és valamennyijüket rabul ejtette a spanyol város.

„Padovában is szeretnénk folytatni a jó szereplést, de igazából nem a megszerezhető érem színe érdekel, sokkal inkább a „tapogatózás”, az ellenfelek kiismerése a fontos. Minél jobban megismerjük őket, annál jobban fel tudunk készülni belőlük a budapesti vb-re, hiszen valamennyien ott szeretnénk majd igazán maradandót alkotni” – mondta Áron az idei év fő versenyéről.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr295080038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása