MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron úgy nyert két bajnoki címet, hogy nem is volt csúcsformában

2012.12.20. 14:55 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilagyi2.jpgSzilágyi Áron a londoni olimpia óta, a vívók hétvégén megrendezett budapesti országos bajnokságán először indult versenyen. Korábban úgy fogalmazott, külön nem készül a viadalra, de szeretne eredményesen szerepelni. Ez annyira jól sikerült, hogy két bajnoki címmel zárta a versenyt.

Egyesben megvédte bajnoki címét – összesen harmadik egyéni bajnoki elsőségét gyűjtötte be -, míg csapatban a Vasassal visszaszerezte a tavaly elbukott bajnoki címet, a döntőben vágtak vissza a tavalyi első Gödöllőnek. Áronnak az egyéniben igazi „nagyvadak” jutottak, hiszen a negyeddöntőben válogatottbeli társát Decsi Tamást győzte le, míg a döntőben csapattársa és jó barátja Iliász Nikolász várt rá.

„Kíváncsi voltam, mennyire tudok visszarázódni a versenybe, hiszen az olimpia óta csak edzettem, nem indultam sehol. Örülök, hogy sikeresen vettem a feladatot. Annak külön örülök, hogy úgy sikerült nyernem, hogy sem fizikailag, sem mentálisan nem voltam csúcsformában” – mondta az idei olimpia első magyar aranyérmese.

Sikerének értékét növeli, hogy tisztában volt vele és a saját bőrén is érezte, ellenfelei nagyon felkészültek belőle és az egész verseny folyamán szoros asszókkal tudott csak nyerni, Decsit is a lehető legkisebb különbséggel tudta felülmúlni.

„A többiek is a januárban kezdőd Világkupa szezonra készültek, és lehet, hogy furcsán hangzik, de ez sokunknak egy bemelegítő verseny, amelyen mindenki megpróbálja formába hozni magát” – mondta Áron a bajnokság szerepéről.

Elárulta, az a legfurcsább a hazai bajnokságban, hogy sokszor kell olyan emberrel vívnia, akivel nagyon sok időt tölt együtt, és tudják azt, hogy egy hónap múlva már együtt küzdenek a válogatottban.

„Picit más jellegűek ezek az asszók. Ha felállunk a pástra, nyerni akarunk, de mégis érzékelhetőek, hogy vannak olyan dolgok, amiket itt már nem csinálunk meg, de egy Világkupán igen” – mondta arról milyen érzés gyerekkori barát ellen vívni az országos bajnokság döntőjében.

Ez elsősorban abban nyilvánul meg, hogy a világkupán az érdekeiket sokkal jobban képviselik, azaz egy-egy vitatott esetnél sokkal jobban kiállnak az igazuk mellett. „Sokszor vitatkozni, kell a győzelem szellemében, de itthon ezekből az esetekből jóval kevesebb van” – mondta mosolyogva a Vasas 23 esztendős klasszisa.

Áron elárulta, bár az ajándékokkal még gondban van, de már nagyon várja a karácsonyt, hiszen ismét együtt lehet a család, és kicsit pihenhet is. Az ünnepeket itthon tölti, és valószínűleg elégedetten koccint majd szilveszterkor, amikor az idei évet értékeli magában. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr954974408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása