MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áronnak hat góllal kedveskedett a Bayern München

2012.11.11. 13:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Szilágyi Áron1.jpgSzilágyi Áron idén élete két legfontosabb sporteseményén van túl. Nyáron megszerezte a londoni olimpia férfi kardozóinak egyéni versenyét – és a magyar olimpiai csapat első aranyérmét nyerte. Ezen a héten viszont egy olyan helyre jutott el, amelyet éppen a londoni siker apropóján „nyert”.

Még a tavasszal a munkáját segítő egyik sportpszichológus megígérte neki, ha érmet szerez az angol fővárosban, még idén elviszi őt kedvenc csapata a Bayern München Bajnokok Ligája mérkőzésére. Erre szerdán került sor, és Áron szerencséjére csapata 6-1-re nyert a francia Lille ellen.

„Vívónyelven szólva jó tempót fogtam, nagy szerencsém volt ezzel a mérkőzéssel. Most voltam először az Allianz Arénában és egyébként is most voltam először Bayern München meccsen” – mondta Áron arról, miként élte meg ezt a fantasztikus találkozót.

Áron elmondta, nagyon örült, hogy végre élőben láthatja kedvenc csapatát, de arra nem számított, hogy ilyen fantasztikus mérkőzéssel, ilyen gólokban gazdag találkozóval „kedveskednek neki”.

„A meccs előtt a környezetemben senki nem várta, hogy ennyi gól lesz, a legoptimistább jóslatok is 4-0-s, 4-1-es Bayern sikert jósoltak. Én is ez utóbbi eredményt tippeltem. Így igazán kapkodhattuk a fejünket és ugrálhattunk az első félidőben, amikor már 5-0-ra is vezettek a müncheniek” – mondta Áron.

Nagyon megfogta őt a fantasztikus hangulat és a meccset körülvevő légkör, amire csak jó hatással volt, hogy az első negyvenöt percben szinte öt percenként esett egy-egy hazai gól. A Vasas klasszisa azonban nem tud elszabadulni a vívástól, így amikor a találkozóról mesélt, előfordult, hogy találatot mond gól helyett.

„A meccs napján utaztunk és még utána is maradtunk egy napot. A Bayern mellett Münchent is szeretem, így nem volt ellenemre egy kisebb városnézés. Utána azonban siettünk haza, hiszen javában tart a felkészülés” – számolt be Áron arról, mivel töltötte két szabadnapját.

A legközelebbi versenye a decemberi országos bajnokság, ahol friss olimpiai bajnoknak bizonyítania kell, de talán épp ezen eredménye miatt mindenki őt akarja majd legyőzni. A jövő év fő versenye pedig a budapesti világbajnokság, ahol hazai közönség előtt is szeretne bizonyítani.

„Még nem tudom mi lesz a „célprémium” a világbajnokságra, még nem fogalmazódott meg egyikünkben sem, de bízom benne sikerül olyan eredményt elérnem, hogy egy újabb fantasztikus sporteseményen vehessek részt”. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr334901132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása