MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron hatására tele van gyerekekkel a Vasas vívóterme

2012.09.26. 14:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilagyi1.jpgAzt talán mindenki tudja, hogy a kardvívó Szilágyi Áron nyerte az első magyar aranyérmet a 2012-es londoni olimpián. A Vasas 22 éves klasszisa, azóta sem tudott sokat pihenni, hiszen szinte naponta kell interjúkat adnia, és nincs olyan hét, amikor ne lenne legalább 5-6 meghívása, felkérése, melyeknek igyekszik eleget tenni.

Emellett azonban egy nagyon fontos hozadéka is van fantasztikus győzelmének. Amint azt egy interjúban elmondta, pozitív irányba mozdult el a vívás, hiszen szeptembertől rengetegen kezdtek el vívni, csak az ő egyesületébe, a Vasasba közel 100 gyerek ment le, így előfordult az a helyzet, amit az olimpia előtt elképzelni sem tudtak, hogy nem engednek kardozni több gyereket, mert nem férnek el.

Mindenesetre, akik most kezdik el ezt a fantasztikus sportágat, Áronnal még egy darabig nem találkoznak a vívóteremben, hiszen október közepéig tart a pihenése, és csak akkor kezdi el a felkészülést a decemberi országos bajnokságra és a jövő évi világkupa-sorozatra, valamint a jövő évi budapesti vívó világbajnokságra.

Népszerűségét az is jól jelzi, hogy a kajakos Kozák Danuta dedikált meze, valamint Cseh László Londonban viselt úszónadrágja, a cselgáncssport első női olimpiai érmese Csernoviczki Éva Londonban viselt öve mellett Áron vívókesztyűje is kalapács alá kerül a vatera.hu-n.

A befolyt összeget a Sportalkímia Alapítvány javára ajánlják fel a szervezők, amely a hátrányos anyagi helyzetű magyar gyermekek sportolási lehetőségeit segíti. A licit október 1-ig tart. A Vatera egyébként 2008 óta szervez jótékonysági árveréseket, az eddigi több mint 50 karitatív akción 21 millió forintot meghaladó összeg folyt be jótékony célra.

Azt, hogy Áron a legjobb kardozó a világon, ha másból nem, az olimpiai aranyból leszűrhette mindenki. Azt, hogy okos, jól bizonyítja, hogy harmadéves lesz az ELTE nemzetközi tanulmányok szakán és felvették a Károli Gáspár Református Egyetem pszichológia szakára is.

De a női szurkolók nagy örömére, a jóképű klasszis engedett a csábításnak, és az egyik népszerű női magazin felkérésének eleget téve, egy képsorozat erejéig „fotómodellnek” állt.

Ennek köszönhetően a Cosmopolitan októberi számának címlapján és belső oldalain nem a megszokott fehér vívóruhában, karddal a kezében jelenik meg, hanem a mai divatnak megfelelően fiatalos elegáns ruhákban néz vissza a rajongóira.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr924803710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása