MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron: Még tart az őrület, de már vannak lazább napjaim

2012.08.30. 09:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilágyi áron 2.jpgA londoni olimpián Szilágyi Áron szerezte a magyar delegáció első aranyérmét. A Vasas klasszisa egyedül képviselte a magyar kardozókat az angol fővárosban, de nem ijedt meg, meggyőző magabiztossággal nyerte a korábban magyar sikerszámnak elkönyvelt egyéni kardversenyt.

Ennek megfelelően még most is számos megkeresésnek és felkérésnek kell eleget tennie. „Még tart a londoni őrület, de már akadnak lazább napjaim is. Amikor nyertem, gondoltam, hogy nagy pörgés lesz körülöttem, de nem gondoltam, hogy ekkora. Egyelőre még nagyon élvezem ezt a felhajtást” – mondta a Vasas 22 éves klasszisa.

Ez a felhajtás azonban nem csak Áront érinti. Elmondta, szülei lakhelyén Hévízgyörkön az olimpiai győzelme óta többször megtörtént, hogy idős nénik csengetnek be hozzájuk, hogy gratuláljanak, esetleg egy kis süteményt hozzanak a családnak. Elmondta, amióta olimpiai bajnokként tért haza Londonból, voltak megkeresések, melyek során többen is jelezték, mellé állnának támogatóként.

„Amikor elmentem a barátaimmal a Balatonra, engem is többször megállítottak gratuláltak, autogramot szerettek volna, vagy egy közös képet velem. Az egyik balatoni sütödés pedig a megrendelt hecket nem engedte kifizetni, mondván, ő így szeretne gratulálni nekem” – mondta Áron a népszerűség velejáróiról és elárulta azt is, eddig senki nem akarta kihasználni, hogy olimpiai bajnok lett, nem kerültek elő „régi barátok”.

„Vannak olyan kérdések, amelyeket már százszor feltettek, de ezekre már megvan a „begyakorolt” válaszom. Ugyanakkor próbálom mindig önmagamat adni. Bár most eléggé felkapott a média, szerencsére eddig nem írtak rólam semmi olyat, ami nem helyénvaló” – mondta a népszerű vívó. 

Áron sikerével egy pillanat alatt példakép is lett, hiszen nemrég Czene Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportpolitikáért felelős államtitkára a londoni sikerek felelevenítése mellett a tradicionálisan sikeres magyar sportágakban diadalmaskodók - mint tornában Berki Krisztián,  úszásban Gyurta Dániel, atlétikában Pars Krisztián és vívásban Szilágyi Áron - sikerükkel gyakorlatilag "megmentették saját sportágukat".

Áronra még kisebb nyaralás is vár, de emellett fiatal kora ellenére már előadást is tart október 3-án a második Nem gyerekjáték! című konferencián, amely az utánpótlássportról, az utánpótlás-nevelés legfontosabb kérdéseiről szól majd. A konferencián Áron az élsport és a tanulás összeegyeztetéséről, míg Pars Krisztián, a kalapácsvetés bajnoka a sportoló és edzője harmonikus kapcsolatának fontosságáról beszél majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr944740850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása