MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron az olimpiáig megőrizné világranglistás helyét

2012.04.05. 15:15 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Immár több mint két hete, hogy eldőlt, a férfi kardválogatott nem lesz ott a londoni olimpián, így a legsikeresebb magyar sportágat csak Szilágyi Áron képviseli az ötkarikás játékokon. Ahogy az lenni szokott, a sportág vezetésében a felelősöket keresve, mindenki mutogat mindenkire.

„Ez természetes, hogy akit megkérdeznek, az elmondja a véleményét, de azok is véleményt mondanak, akiket nem kérdeznek meg. Úgy gondolom nekem nem érdemes foglalkoznom vele, mert aki ott volt, aki segített, az olyan véleményt mondott, amivel én is egyetértek, azonosulni tudok” – mondta Szilágyi.

Ugyanakkor szerencsésnek találja, hogy a sportágában ennyi szakember van, úgy véli, aki a felkészülést akarja bírálni, annak a szakbizottságban a helye. „Akik nem voltak ott, nem tudom, milyen alapból kritizálnak edzőket, felkészülést” – mondta Áron

Csapattársai közül többekkel beszélt már, és jelenleg még szomorúak és elkeseredettek, belátják nem áll meg az élet. Ez igaz is, hiszen idén még Európa-bajnokság vár rájuk és jön következő olimpiai ciklus, így edzeni kell tovább.

„Az idősebbekről nem tudom mit szeretnének. Az én felkészülésemet befolyásolja, hogy nem lesz csapat az olimpián, hiszen úgy mindenkit könnyebb lett volna motiválni, hogy jöjjenek és edzenek. Így most be kell tennem 1-2 külföldi edzőtábort, hogy megfelelő létszámú edzőtársam legyen” – mondta az elmúlt évek legsikeresebb magyar kardozója.

Áron a legutolsó Világkupa után egy hetet pihent, majd elkezdte a fizikai edzéseket. Mentalítására jellemző, hogy a nem kötelező tréningeket – melyeken az állóképesség, erősítés, és nem vívó jellegű mozgások vannak – ugyanolyan intenzitással végzi, mint az iskolázást.

Áronra az olimpiáig több Világkupa verseny vár, melyeken olyan eredményt szeretne elérni, hogy a jelenlegi hatodik helyét megőrizze a világranglistán. Ha az első hatban tud maradni, akkor az olimpián a legjobb négyig nem találkozhat a világranglista két első helyezettjével, akik jelenleg a német Limbach és az orosz Jakimenko.

„Ha esetleg rontanék a helyezésemen, úgy már a negyeddöntőben összefuthatok velük. Tisztában vagyok vele, hogy a sikeres szerepléshez mindenkin túl kell jutni, de ha lehet, szeretnék minél később találkozni velük”.

A jelenlegi helyzetben azonban nagyobb esélye van arra, hogy az ötödik helyen álló riválisát megelőzze, mint hogy a hetedik helyen álló Apiti utolérje. Áronnak ugyanis jelenleg 177 pontja van, míg mögötte álló riválisának 119, az előtte állónak pedig 188.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr404363402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása