MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron idei tervei teljesültek, jövőre az olimpiai érem a cél

2011.12.28. 06:56 | MOL Csapat Blog | 1 komment

Szilágyi Áron sikeres évet tudhat maga mögött. A fiatal kardvívó itthon egyéni bajnoki címet szerzett, a nemzetközi versenyeken pedig a legeredményesebb magyar volt. Többek között a világbajnokságon hatodik lett, így nem véletlen, hogy őt választották a sportága legjobbjának. 

Ezek után nem meglepő, hogy kellő izgalommal várta a karácsonyt, vajon a vívósikerek után milyen meglepetések várják őt a családjától. 

„A karácsonyt - mint minden évben - idén is nagy családi körben ünnepeltük otthon. A hangsúly nem nagyon szokott az ajándékozáson lenni, inkább azon, hogy együtt van a család. Természetesen a legfinomabb falatok nem hiányoznak az asztalról, édesanyám és nagymamám ilyenkor harcba szállnak, hogy ki tud minket jobban elkényeztetni jobbnál jobb ételekkel” – mondta az egyébként filigrán vívó. 

Áron elismerte, nagyon szereti a tengeri dolgokat, akár a tenger gyümölcseit, de mindenféle halakat, rákokat. A kedvence édesanyja sült lazaca, amit természetesen idén sem felejtett el. Azonban a nagy lakmározásokat hamar le tudja dolgozni. 

„Az ünnepek között sem áll meg az élet, hiszen edzések lesznek a Vasas vívótermében az egész válogatott keretnek. A szilvesztert még nem tudom hol fogom tölteni, de tekintve, hogy január másodikán vizsgázom az egyetemen, felhőtlen ünneplésre, bulizásra nincs lehetőségem” – mondta év végi programjáról. 

Szilveszteri fogadalmai nem szoktak megvalósulni (pl: leteszi a nyelvvizsgát franciából, elmegy európai körútra), mára már fel is adta a próbálkozást, így a jövő évre nem tesz fogadalmat. 

„Amit idén meg szerettem volna valósítani, nagyjából sikerült. A sportban előrelépés volt az egyéni EB érmem (erre vagyok idén a legbüszkébb), nem voltam elégedetlen a világbajnoki hatodik hellyel sem. A csapat visszafogottabb teljesítményét sajnálom, mert azt gondolom sokkal több lehetett volna bennünk 2011-ben” – mondta Áron. Nagy csalódás volt számára, hogy egyik megmérettetésen sem tudtak a legjobb négy közé kerülni. 

Külön öröm számára, hogy a feszített versenyprogram ellenére az egyetemi tanulmányaiban eddig kellően helyt tudott állni és nem maradt le a többiektől. Ugyanakkor amint lehetett próbált időt szakítani a családjára, barátaira is. 

Ezekben a napokban ugyan leginkább a pihenésé a főszerep, de Áron számára m ár kész a „jövő évi program”. „Jövőre az olimpián lesz a hangsúly, az fogja az egész évemet meghatározni. Egyetemi kötelességeimet kicsit háttérbe kell szorítanom és teljes erővel a vívásra kell koncentrálnom”.

Elmondta, elégedett akkor lenne, ha a csapatnak áprilisig sikerülne kiharcolnia a kvótát, míg legnagyobb álma akkor teljesülne, ha Londonból egy éremmel térhetne haza.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr323499243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sanya0000 2011.12.30. 19:45:47

Kedves Áron! Ezuton is gratulálok a sikereidhez! A további munkádhoz kitartást, egészséget kivánok!Családodnak is Boldog Uj Évet, akik segitik háttérben a munkádat, életedet! Egy kedves ismerősöd Kolozsvári Katalin /haldoradó/
süti beállítások módosítása