MOL csapat Vívás Blog

130 ország indul az októberi vívó vb-n

2011.09.12. 09:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Október 8 és 16 között rendezik Cataniában az olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságot. A szervezők tájékoztatása szerint eddig mintegy 130 ország jelezte részvételét az év legjelentősebb vívóversenyén. 

A házigazdák Palermóban rendezett keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az egyéni versenyekben csaknem 1100 vívó lép majd pástra, közülük mintegy 600-an a csapatküzdelmekben is érdekeltek lesznek. A vb a médiában is kiemelt figyelmet kap, hiszen az eseményről több mint 120 újságíró tudósít, a RAI televízió pedig nagy terjedelemben jelentkezik közvetítésekkel.

A vb - melynek rendezési jogát a szicíliai város Budapest elől kaparintotta meg 2009 novemberében - fontos állomása az olimpiai kvótákért zajló versenyfutásnak. Az év sportági fő eseményén megszerzett pontok jelentős mértékben befolyásolják majd a sorrendeket, melyek alapján az ötkarikás helyeket jövő tavasszal kiosztják. 

A magyar kardozóknak az elmúlt évek gyengébb szereplése miatt kiemelt fontosságú a jó szereplés. A legegyszerűbb az lenne, ha a csapat a legjobb négy közé verekedné be magát, többek között megelőzve a koreaiakat, a fehéroroszokat, a franciákat és az ukránokat. A magyar együttes ugyanis elsősorban velük áll „harcban” az olimpiai részvételért. 

A kiemelkedő eredmény elérése azonban nem lesz egyszerű, hiszen a legjobb nyolc között valószínűleg a házigazda olaszok várnak Áronékra. Természetesen ők sem verhetetlenek, azonban a stílusuk – színészkedés, veszekedés, időhúzás, az ellenfél idegi felőrlése – nem kedvez a technikás magyar vívóknak. 

Így tehát kisebb bravúrra lenne szükség a csapat részvételéhez. A csapatversenyek mezőnye ugyanis a nemzetközi szövetség (FIE) ranglistája alapján alakul ki. Az első négy helyezett automatikus résztvevő, továbbá minden zónából (Európa, Ázsia, Amerika, Afrika) még egy-egy - a sorban következő legjobb - válogatott szerez jogot az indulásra. 

A magyar együttesnek ezt az ötödik helyet kellene elérnie, mert a jelenleg előttünk álló olasz, orosz, német, román négyes már biztos résztvevőnek tűnik. Természetesen ha itt nem sikerülne a kiugró szereplés a csapatnak, úgy is lenne még idő a javításra, de az már igen kockázatos lenne a 2012. március 31-én záruló kvalifikációig.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr993213899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása