MOL csapat Vívás Blog

Áron szerint előny és hátrány is a fiatalság

2011.02.24. 19:53 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

 Szilágyi Áron a hétvégén ismét a legjobb magyar volt a Padovában rendezett Világkupa versenyen. Azonban ő is csak a 18. helyen végzett, miután a nyolcaddöntőbe kerülésért egyetlen tussal, 15–14-re kikapott az olasz Diego Occhiuzzitól.

A fiatal kardozónak a csapatversenyben sem sikerült vigasztalódnia, hiszen az ukránoktól elszenvedett vereség után – hiába verték nagy fölénnyel a lengyeleket, a kínaiakat és a spanyolokat is - csak a 9. helyen végzett az együttes.

„Csalódottak voltunk, hiszen nem erre számítottunk, csapatban mindenféleképpen szerettünk volna minimum a legjobb 8 közé kerülni. Tisztában vagyunk vele, hogy ez a verseny is a felkészülés része, a komolyabb versenyek csak áprilistól jönnek, de most már jó lenne kikerülni ebből a régóta tartó hullámvölgyből” – mondta Áron a padovai tornáról.

Az ukránok ellen hiába vezettek szinte végig, elég volt egy percnyi megingás és máris ellépett az ellenfél. Azonban valamennyien tudják jól, a jövőben az ilyen hibákat kell kiküszöbölniük. Áron úgy véli, az idő nekik dolgozik, hiszen a riválisokhoz képest fiatal csapatuk van, ugyanakkor épp emiatt hiányzik a kellő rutin az olyan kiélezett meccseken, mint az ukránok elleni volt.

„Az ukránok elleni összecsapáson ugyan motivált, hogy rajtam múlik a győzelem, sikerült is egyenlítenem, de az ellenfelem egy kockázatos tussal próbálkozott, ami bejött neki. Ez őt inspirálta, engem meg lelombozott, így gyorsan bevitt még két tust és megnyerte a párharcot”.

Az egyéni versenyben minden magyar vívót hazai versenyző vert ki, amiben jelentős szerepet játszhatott, hogy hazai közönség előtt, száz százalékos koncentrációban vívtak. Áron szerint ennek is köszönhető, hogy az Occhiuzzi elleni összecsapáson az olasz versenyzőé lett a győztes találat.

Az egyéni versenyben egyébként Áronon kívül még két magyar jutott a legjobb 32 közé, Decsi 24., Lontayt 29. lett , míg Iliász Nikolász a 35., Nemcsik Zsolt a 36., Nagy Pál pedig az 55. helyen végzett a 161 fős mezőnyben.

„Most elsősorban a csapatversenyen volt a hangsúly, az egyéni két hét múlva, a budapesti Grand Prix versenyen lesz fontos. Ez számomra is jelentős verseny lesz, hiszen Budapesten még soha nem jutottam a legjobb nyolc közé sem. Most azonban ennél is merészebb céljaim vannak, egyértelműen érmet szeretnék nyerni. Elvégre a hazai közönség most nekem ad majd plusz motivációt” – mondta Áron a közeli terveiről.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr442688272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása