MOL csapat Vívás Blog

Áron a legjobb magyarként sem volt elégedett

2011.02.11. 19:58 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Szilágyi Áron ötödik lett a plovdivi kard Grand Prix-n, a magyar versenyzők közül a legjobb. Ennek ellenére nem volt elégedett az eredménnyel.

Szilágyi Áron az év első versenyén a plovdivi Grand Prix versenyen a magyar küldöttség legeredményesebb tagja volt. Áron a legjobb tizenhat között az olasz Occhiuzzit szoros csatában legyőzte, de a folytatásban 15-8-ra alulmaradt az orosz Kovaljovval szemben.

Áron így is 5. lett a 135 vívót felvonultató versenyen, ami egyben azt is jelentette, hogy a magyar kardozók közül ő végzett a legelőkelőbb helyen. Rajta kívül csak Iliász Nikolász jutott be a legjobb 16 közé.

Nikolászt az a dél-koreai Kim győzte le, aki egy fordulóval korábban Decsi Tamást is búcsúztatta. A GP-t - amelyen összesen nyolc magyar indult - egyébként a 2004-es athéni olimpián is diadalmaskodó Aldo Montano nyerte. Azonban hiába Áron remek helyezése, nem volt elégedett a teljesítményével, hiszen nem titkoltan érmet szeretett volna hozni Bulgáriából.

A felnőttek között csapatban 2007-ben világbajnok, 2009-ben vb-bronzérmes Szilágyi pályafutásában nem ez volt az első olyan verseny, amelyen a legjobb magyarként szerepelt. Egyébként sem szokott megijedni a nagy lehetőségektől, ami persze nem meglepő, hiszen Áron már korábban is mondta, soha nem foglalkozik azzal, ki áll a pást másik oldalán, mindig megpróbál a saját stílusában vívni.

Annak ellenére, hogy élete első felnőtt világbajnokságára csak Lengyel Balázs megbetegedése miatt jutott ki, jelentős szerepe volt a magyar együttes 2007-es világbajnoki címében. 17 évesen ugyanis meghatározó szereplője volt a többek között Dél-Koreát, Ukrajnát és Franciaországot is legyőző együttesnek.

A nagy meccse azonban az elődöntőben volt, amikor szinte játszi könnyedséggel verte a négyszeres olimpia bajnok orosz Pozdnyakovot, aki találkozójuk előtt pár nappal szerezte meg élete ötödik egyéni vb-aranyát.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr382654673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása