MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron: Fontos az Eb, onnan még nincs aranyam

2014.04.26. 10:37 | MOL Csapat Blog | 1 komment

szilagyi2.jpgSzilágyi Áron túl egy kisebb műtéten, ismét teljes intenzitással készül az idei szezonra. A Vasas olimpiai bajnok klasszisának szüksége is lesz az erőre, hiszen az elkövetkezendő hetekben három világkupa-versenyen is szerepel. Ezen a hétvégén Athénban, majd egy héttel később Chicagóban, május közepén pedig Varsóban lép pástra.

„Ugyanúgy készülök ezekre a versenyekre is, mint az összes többire. Hosszabb szünet volt a felkészülésemben, de sikerült a műtét utáni rehabilitációm, és időben vissza tudtam állni a munkába, és teljes erővel nekimenni a felkészülésnek. Úgy érzem mindent megcsináltunk, amit akartunk, és megfelelő formába kerültem” – összegezte a felkészülést Áron.

Elmondta, bizakodva készül a soron következő három Világkupa viadalra, de nem titkolja, fél szemük már a júniusi strasbourgi Európa-bajnokságon és az augusztusi szófiai világbajnokságon van.

„Ezekre a Világkupákra a felkészülés már az Eb jegyében zajlik. Úgy is mondhatnám, ez egy hosszú felkészülés a kontinensvetélkedőre, és ezek a vk-versenyek is azt szolgálják” – mondta Áron a felkészülés és többek között a hétvégi verseny kapcsolatáról.

Ugyanakkor a vb sokkal nívósabb nagyobb szabású verseny, ennek megfelelően így is áll hozzá. Ez azonban nem azt jelenti, hogy az Eb ne lenne fontos számára. „Tény, hogy a világbajnokság az idei év fő versenye. De számomra az Európa-bajnokság is nagyon fontos, hiszen Eb-aranyam még nincs. Csapat ezüst és egyéni bronzérmem van, de most már jó lenne egy arany is” – mondta a 24 esztendős klasszis.

Elárulta, jelenleg még alakul a csapat, jelenleg csak az ő és Gémesi Csanád helye tűnik biztosnak a két fő versenyre, de ezek a Világkupák jó támpontot adnak majd a szövetségi kapitánynak, hogy a vb-re ütőképes, éremesélyes gárda alakuljon ki. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr186087588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsocipu 2014.06.27. 14:28:17

vége a blognak? :( nem lesz több új bejegyzés?
süti beállítások módosítása