MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron célja, hogy megőrizze helyét a világranglistán

2014.04.20. 08:05 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilágyi áron 2.jpgAz olimpiai bajnok Szilágyi Áron jelenleg is javában készül az idei szezonra, hiszen az elkövetkezendő hetekben négy hét alatt három világkupa-versenyen szerepel. A Vasas klasszisa ezeken a viadalokon is szeretne minél jobb helyezéseket elérni, de elsősorban a júniusi Eb-n, és az augusztusi vb-n akar maradandót alkotni.

Áron tisztában van vele, mint olimpiai bajnokot, mindenki őt akarja legyőzni, ugyanakkor felmerülhet a kérdés, vajon neki mennyire lebeg a szeme előtt a két év múlva esedékes Rió-i olimpia?

„Egyelőre még nehéz az olimpiáig előretekinteni, hiszen addig lesz még két világbajnokság, és azokon is szeretnék nagyot alkotni. Viszont valamennyire már kell rá legalább gondolatban készülni, hiszen jövőre ilyenkor már javában kvalifikációs időszak lesz” – mondta Áron.

Mivel a Nemzetközi Olimpiai bizottság döntése értelmében a 2016-os játékokon a férfi kardozóknál nem lesz csapatverseny, így mindenkinek egyéniben kell kvótát szereznie. Ennek köszönhetően hatalmas harc várható, hiszen mindenki érmes, illetve pontszerző akar lenni.

„A legfontosabb, hogy a kvalifikációs versenyeket a megfelelő ranglistás helyről kellene elkezdeni. Jelenleg a második vagyok a világranglistán, ennek a helyezésnek a megőrzése a cél, de legrosszabb esetben is szeretnék legalább az első ötben lenni az említett versenyek kezdeténél is” – összegezte Áron az előttünk álló időszak legfontosabb feladatát.

A 24 éves vívóról köztudott, hogy szereti a labdarúgást, azon belül is a Bayern Münchenért rajong igazán. Ennek fényében biztosak lehetünk benne, hogy a nyári világbajnokságot sem hagyja ki.

„A vb-ket eddig is mindig néztem, és ez most sem lesz másként. Nincs igazi favoritom, és nem fogok különösebben szurkolni egyik együttesnek sem. Nincs igazán kedvencem, így nem emelnék ki senkit sem” – mondta Áron aki annyit azért hozzátett, szerinte a németek biztos, hogy jók lesznek, de nagyon erősnek tűnnek spanyolok is és természetesen a házigazda Brazíliával is számolni kell.

Valószínűleg a világ vívói is így vannak Áronnal, amikor egy-egy világverseny előtt megkérdezik tőlük, kik a legnagyobb esélyesek.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr626055391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása