MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron: Bíztató a formán, de van, amit még ki kell javítani

2014.01.29. 14:57 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilagyi2.jpgAz elmúlt hétvégén rendezték a férfi kardozók Meszéna Miklós emlékversenyét, amely egyben felnőtt válogató is volt. A Vasas Kovács Pál Vívótermében, a teljes magyar élmezőny mellett német felnőtt válogatottak és az orosz második vonal is elindult. (Csak a decemberi magyar bajnok Lontay Balázs hiányzott, aki lemondta a válogatottságot, így ezen a versenyen sem indult.)

Az mindenesetre bizakodásra adhat okot, hogy a nemzetközi mezőny ellenére a dobogóra csak magyarok állhattak. Szezonbéli első versenyén győzött Szilágyi Áron, az ob után ezúttal is második lett DecsiTamás, míg a bronzérmeket Gémesi Csanád és Gémesi Bence gyűjtötte be.

„Az első Világkupa verseny előtt ez amolyan ráhangolódó, formába hozó verseny volt, melyen lemérhettem, mennyire állok jól fizikailag, mennyire bírom a versenyhelyzetet, milyen a formám és miként jönnek be az új akciók. Bíztató a formán, de van, amit még ki kell javítani” – mondta Áron a hétvégi viadalról.

Az olimpiai bajnok kardvívó elmondta, voltak magabiztosan megnyert asszói ahol tudott irányítani, ugyanakkor a nyolc közé jutásért osztrák ellenfelével szemben jelentős hátrányból kellett felküzdenie magát.

„Sosem szerettem azt mondani, hogy nem fontos egy verseny, ez amolyan kudarckerülő mechanizmus a sportolóknál. Ezúttal is sikerként éltem meg, hogy megnyertem a versenyt, hiszen lehet, hogy nem volt itt a világ élvonala, de így is voltak jó ellenfeleim” – mondta a Vasas klasszisa arról, mennyire volt fontos a felkészülésében ez a verseny.

Egyébként is a hazai mezőnyben nagyon jól ismerik egymást nincs sok titkuk a másik előtt, tehát már ezekre a meccsekre is alaposan fel kellett készülnie. De a külföldiek között is voltak olyanok, akik ott voltak az élmezőnyben, így nem lehet egy kézlegyintéssel elintézni a hétvégi viadalt.

„A jövő hétvégén már Madridban szerepelünk Világkupa versenyen, ahol szeretném folytatni a jó szereplést. Addig készülünk, edzünk, egyre dinamikusabb edzésekkel, hiszen mostantól elsősorban a formaidőzítésen van a hangsúly” – mondta Szilágyi.

Férfi kard Meszéna Miklós emlékverseny,

Budapest, 70 induló:

1. Szilágyi Áron,

2. Decsi Tamás,

3. Gémesi Csanád és Gémesi Bence.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr805788462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása