MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron: Egyelőre munkaszaga van a formámnak

2014.01.26. 13:25 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilagyi1.jpgAz elmúlt héten Szilágyi Áron Tatán edzőtáborozott a férfi kardválogatott többi tagjával. Az olimpiai bajnok vívó elmondta, szükség is volt a munkára, hiszen két és fél hét múlva már Madridban a Világkupán kell bizonyítaniuk, majd egy héttel később Padovában lépnek pástra a legjobb vívók újabb Világkupa viadalon.

„Csúcsra járatás volt programon, próbáltunk a lehető legtöbbet dolgozni. Jó sok munka van bennünk, fizikailag, taktikailag egyaránt” – mondta Áron, aki hozzátette, a fizikai edzésekre ma már jóval nagyobb hangsúlyt fektetnek a felkészülés során, hiszen a víváshoz nagyon fontos robbanékonyság, a gyorsaság. A fizikai edzések elsősorban futást és futóiskolát jelentetek, hiszen a mai vívásban a hosszútávú állóképesség is egyre fontosabb.

„Egyelőre munkaszaga van a formámnak, nincsen finomra hangolva. De ez ráér még, hiszen először február hetedikén vár rám komolyabb megmérettetés, a madridi világkupán. Előtte ezen a hétvégén hazai válogató verseny lesz, ami jó erőfelmérőnek ígérkezik” – mondta Áron. A Vasas klasszisa elmondta, a hétvégi versenyre külföldi vívók is jönnek. Nem a Top versenyzők, de így is elég jelentős mezőny gyűlik össze.

Az edzőtáborban a szabadidejét elsősorban a tanulás töltötte ki, hiszen az egyetemen a vizsgaidőszak kellős közepén van. A közeljövőben több „szellemi megmérettetés” is vár rá, 3-4 tantárgyból lehet „válogatnia”. Emellett természetesen nem vonta ki magát a társasági életből sem, ami Tatán elsősorban igen komoly kártyacsatákat jelentett a számukra.

Ezen a héten ismét az edzéseké a főszerep, hiszen délelőtt keretedzés, délután pedig a klubjában vár rá a munka. „A héten nyolc edzésem lesz, egyelőre nem vettük még lejjebb. Ez így marad még egy darabig, közvetlenül a Világkupa előtt lesz csak kevesebb” – mondta Áron, akire a VK viadalok mellett június elején Strasbourgban Európa-bajnokság, augusztus közepén Szófiában pedig világbajnokság vár. 

Áron sokak számára a kiegyensúlyozottság példaképe, hiszen nehéz őt kihozni a sodrából, az elmúlt hetekben azonban mégis történt olyan, ami mellett nem tudott elmenni szó nélkül. „Rettenetesen fájt, hogy nem Franck Ribéry nyerte meg az aranylabdát. Ritka, hogy valaki egy olyan csapatból nyer, amelyik semmit nem nyert a szezonban. Márpedig Ronaldo és a Real Madrid tavaly semmit nem nyert, míg a francia a Bayernnel mindent megnyert, amit lehetett” – mondta a Bayern München egyik legnagyobb hazai szurkolója. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr775782751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása