MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron: Egyszerűen megszállt egy-két nagyon jó gondolat

2013.11.06. 11:45 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Szilágyi Áron1.jpgAz olimpiai bajnok kardvívó Szilágyi Áron az augusztusi budapesti Mol vívó-világbajnokság óta mindössze két versenyen indult. Előbb Londonban – eddigi legnagyobb sikere helyszínén lépett pástra egy bemutató versenyen, majd legutóbb októberben Szentpéterváron a küzdősportok világjátékán.

Áron ez utóbbi versenyen bronzérmes lett, a harmadik helyért éppen a magyar fővárosban világbajnoki címet nyerő orosz Venjamin Resetnyikovot győzte le. Ez azonban nem egy egyszerű győzelem volt, hiszen az orosz már 12-8-ra is vezetett, ezután viszont a Vasas klasszisa megfordította a találkozót, melyet végül 15-13-ra nyert meg.

„Addig se ment rosszul a vívás, de nem jöttek össze a dolgok. 12-8-nál aztán egyszerűen megszállt egy-két nagyon jó gondolat. Addig ő dominált, és egyszerűen nem tudtam mit csinálni. Innentől azonban a jó gondolatoknak köszönhetően megzavartam és mentális fölénybe kerültem” – mondta el a fantasztikus győzelem kulisszatitkait a Vasas klasszisa.

Elárulta, a sikerben nagy szerepe volt a szerencse faktornak is, hiszen nem igazán készült a versenyre, és saját bevallása szerint is a formája alapján irreális lett volna, ha megnyeri a viadalt.

„Úgy gondolom ez egy nagyon jó verseny volt, hiszen mindenki ott volt, aki a világ élvonalához tartozik. Ugyanakkor nem kell túl misztifikálni sem a versenyt, hiszen ahogy engem is megvert a koreai Gu Bon Gil, úgy én is legyőztem az aktuális világbajnokot. Ebből azonban nem szabad messzemenő következtetéseket levonni” – mondta sportszerűen Áron.

A decemberi magyar bajnokságig most nem lesz versenye, arra azonban nagyon készül, hiszen egyéiben és csapatban is címvédőként áll rajthoz. Addig rengeteg edzés vár rá, melyet egy komolyabb, hosszabb, alapozással kezd és a folytatásban is sok fizikai edzés vár rá.

„Az országos bajnokságig rengeteget kell edzenem, hiszen a világbajnokság óta csak amolyan karbantartó tréningeket csináltam. Az országos bajnokság roppant fontos a számomra, ugyanakkor valahol csak egy megelőző állomása a jövő februárban kezdődő Világkupa sorozatnak, melyen reményeim szerint legalább olyan jól szerepelünk, mint idén” – vetítette elő novemberi programját Áron.

Ha az idei eredményeket a jövőben is szállítja a kardcsapat, stabilizálhatja helyét a legjobbak között. Az idei Vk-sorozatokon kétszer is a legjobbnak bizonyultak, és emellett számos dobogós helyezést értek el. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr365617054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása