MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron: Biztos, hogy senki nem veszi félvállról ezt a versenyt

2013.10.16. 14:05 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilágyi áron.jpgSzilágyi Áron jelenleg a World Combat Games játékokra készül, melynek először szerepel a programján a vívás. Az olimpiai bajnok kardvívó elmondta, jól halad a felkészülése, sokat dolgozik, de jól is esik számára a munka, hiszen az elmúlt hetek pihenése után rengeteg energiája van.

„Nem leszek életem formájában, de bízom benne, hogy jól sikerül a szentpétervári verseny. Egy-két kivételtől eltekintve ott lesznek a világ legjobbjai, ami külön doppingol, hiszen biztos vagyok benne, mindenki felkészül, nem veszi félvállról versenyt, még ha nem is egy világbajnokság vagy egy olimpia” – mondta Áron, aki azt is elmondta, így előzetesen egy éremmel elégedett lenne.

A Vasas klasszisa már korábban elmondta, az edzőtáborok során sokszor futballal kapcsolódnak ki, így őt sem hagyta hidegen a labdarúgó-válogatott hollandiai súlyos veresége. Áron ugyanakkor nem akart mélyebb elemzésbe belemenni, hiszen saját bevallása szerint nem lát bele annyira a futballberkekbe, hogy véleményt mondhasson.

„Az biztos, hogy nem kizárólag azzal a 11 emberrel van a gond, aki pályán volt. Úgy gondolom ez egy több összetevős probléma, melyben ugyanúgy szerepet játszik az utánpótlás nevelés, mint a megfelelő taktika” – mondta Áron.

Véleménye szerint a kardválogatott számára a londoni kvalifikációs versenyek során volt hasonló „történelmi vereség”, amikor versenyről versenyre nem tudtak teljesíteni, így a történelem folyamán először a férfi kardválogatott nem jutott ki az olimpiára.

„Minden sportolónak vannak ilyen kudarcok az életében, bízom benne, hogy a labdarúgók is mihamarabb fel tudják dolgozni és minél előbb kikászálódnak belőle. Mi is sokat gondolkoztunk miért nem sikerült odaérni az olimpiára” – mondta Szilágyi.

Ugyanakkor az ő esetük annyiban másabb, hogy kardvívásban van 12 igazán jó csapat, amelyek versenyről-versenyre jól teljesítenek. Ebből azonban csak nyolc utazhatott ki az olimpiára és „kellett” közte lenni amerikainak, afrikainak, és ázsiainak is.

„Belekerültünk egy hullámvölgybe, ettől elment az önbizalmunk is, így nem is tudtunk kimászni. Idén harmadikak vagyunk a világranglistán, volt két Világkupa győzelmünk, az Európa-bajnokságon is érmesek lettünk, és a vb-n is közel álltunk az éremszerzéshez, hiszen egy találattal buktuk el az elődöntőt, ami biztos érmet jelent” – mondta Áron arról, hogy a tavalyi teljesítményük csak egy egyszerű kisiklás volt és idén újra bebizonyították, hogy ott a helyük a legjobbak között. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr585574930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása