MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron rapid felkészüléssel készül a World Combat Games-re

2013.10.09. 08:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilagyi2.jpgIdén október 18. és 26. között második alkalommal rendezik meg a küzdősportok világeseményét, a World Combat Games játékokat. Az elsőn, 2010-ben egy arany-, három ezüst- és három bronzérmet szerzett a magyar csapat Pekinben. A mostani játékokon olimpiai- és világbajnok sportolók is tagjai a magyar csapatnak, az egyikük Szilágyi Áron.

Ezúttal 21 versenyzőnk indul, összesen hat sportágban. A szumósok, a kick-bokszosok, a Magyarországon kevésbé elterjedt canne sportág képviselői, a kendósok és a grapling/pankráció képviselői mellett jelentős eredmény várható a magyar vívóktól, akiket Szász Emese, Boczkó Gábor, Knapek Edina, Mohamed Aida, Szilágyi Áron és Gémesi Csanád képvisel a szentpétervári rendezvényen.

„Ezen a héten kezdtem el a felkészülést a versenyre, ez most egy amolyan bő kéthetes rapid felkészülés lesz. Ezúttal kivételesen a fizikai felkészülés és a szakmai is együtt indult el. Máskor az alapozás során nem nagyon nyúlunk fegyverhez, de ezúttal egy vegyes felkészülés vár rám” – mondta Áron azzal kapcsolatban, miként készül az számára is újdonságnak számító versenyre.

„Igazából a fizikai edzéseket is élezem, még annak ellenére is, hogy nem sok érdekes van abban, ha 200-300 felülést kell csinálni, vagy futás szerepel a programban. Ilyenkor érzem magamon, hogy egyre jobb tudok lenni” – mondta Áron a sokak számára nem túl kellemes fizikai felkészülésről.

Elárulta, nagyon várja már az oroszországi versenyt – melynek programjába idén került fel a vívás -, hiszen az augusztusi budapesti MOL vívó-világbajnokság óta semmiféle megmérettetésen nem volt része, így örül a lehetőségnek, hogy van végre egy verseny, ahol elindulhat.

„Ilyen játékokon, melyen több sportág is szerepel, eddig csak az olimpián voltam csak az olimpián voltam. Bízom benne, hogy ahhoz hasonló lesz a versenyek hangulata, és legalább annyira élvezik majd a sportolók és a szurkolók is” – mondta az olimpiai bajnok kardvívó.

Áron az elmúlt héten egy zártkörű versenyen vett részt a Londoni Lansdowne Clubban, ahol kardvívó bemutatót tartottak. Áronnak a jelenlegi legjobb angol vívó James Honeybone volt az ellenfele, és mint a Vasas kardozója szerényen megjegyezte, magabiztos győzelmet aratott az elegáns környezetben megrendezett bemutatón.

A szentpétervári kaland után visszavesznek a szakmai felkészülésből és elkezdenek az alapozásra nagyobb hangsúlyt fektetni. Áron elismerte, jelenleg kezdeti stádiumban van fizikailag, így szüksége is van az erősítésre.

„Utána pedig jöhet a szakmai alapozás, melynek során különböző akciókat gyakorolok. Asszókat ugyan nem vívok, de legalább van fegyver a kezemben. Így bő másfél hónapom van, hogy felkészüljek az év utolsó nagy versenyére, a decemberi országos bajnokságra” – mondta a 24 esztendős klasszis.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr725558025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása