MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron: Nekem mindig kell valami motiváció

2013.09.08. 18:14 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilágyi áron 2.jpgSzilágyi Áron mozgalmas tavaszon és nyáron van túl. Az olimpiai bajnok magyar kardozó a tavaszi Világkupa viadalokon remekelt, egyéniben és csapatban is jól teljesített, majd a budapesti MOL vívó világbajnokságon is jól teljesített, hiszen egyéniben az elődöntőig jutott, míg csapatban egy tuson múlt a legjobb négy közé kerülés. Ezek után rá is fért Áronra a pihenés.

„Pár napot Olaszországban voltam a kedvesemmel, és nagyon jól éreztem magam. Egy igazi láblógatós nyaralás volt, sokat pihentünk” – mondta Áron, aki elárulta, szeret a medence parton vagy a tengerparton is lustálkodni, de szereti a városnézéseket és a túrázásokat is egy-egy nyaralás alkalmával.

A Vasas kardozója érdeklődésünkre elmondta, senki nem ismerte fel, aminek ezúttal örült, hiszen szeretett volna kettesben lenni párjával és szeretett volna kicsit kiszakadni az itthoni környezetből.

Áron legközelebb szeptemberben lép pástra a szentpétervári nemzetközi versenyen, a világranglista első 12 helyezettje, plusz a négy földrész legjobbjai vesznek részt. „Nem tudom milyen színvonalú verseny lesz, nem tudom, mások mennyire veszik komolyan. Én mindenesetre felkészülök rá rá, hiszen a decemberi országos bajnokságig nincs komolyabb versenyem, a Világkupa sorozat is csak február hetedikén kezdődik. Nekem mindig kell valami motiváció, kell, hogy legyen értelmes, belátható cél előttem”.

Az egyik napilap összegezte a hazai vívás helyzetét, és ebben a férfi kardozókról úgy vélték, az idei eredményeik alapján – a világranglistán a tízedik helyről a harmadikra jöttek fel – az elkövetkezendő tíz évben meghatározó szerepet tölthetnek be a magyar sportban.

„Rengeteget dolgoztunk azért, hogy a csapat ott legyen a legjobbak között. Mindenki odatette magát, amit jól mutat, hogy hárman is odaértünk a legjobb nyolc közé a budapesti világbajnokságon. Bízom benne, hogy az elkövetkezendő években az ideihez hasonló, vagy még jobb eredményeket tudunk felmutatni” – mondta Áron.

Ugyanakkor tisztában van vele, hogy olyan a sportág helyzete, megítélése, hogy az olimpiai eredményekre van kihegyezve. „Éppen ezért nem tesz jót a magyar kardvívásnak, hogy nem lesz csapatverseny a Rió-i olimpián. Ennek ellenére két fő ott lehet 2016-ban az ötkarikás játékokon, és a jelenlegi helyzet alapján úgy tűnik, hatalmas harc lesz ezért a két helyért” – mondta a londoni játékok első magyar aranyérmese.

Szilágyi szerint addig is meg tudják mutatni magukat minden szinten, hiszen ez egy nagyon fiatal csapat és még nagyon sok lehetőség van benne. „A világbajnokságon remeklő Szatmári András is még csak 20 éves, és azokban is sok van még, akiknek esetleg nem jött ki a lépés a vb-n. Éppen ezért nem tartom kizártnak, hogy akár a 2020-as olimpiára is ebből a garnitúrából kerül ki az éremesélyes kardcsapat” – tekintett jócskán előre a jelenlegi elsőszámú magyar vívó.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr255500894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása