MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron: Az egyéni eredményemet is kezdem pozitívan értékelni

2013.08.31. 13:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilagyi2.jpgAugusztus első hetében Budapesten rendezték a MOL vívó világbajnokságot, melyen Szilágyi Áron egyéniben bronzérmes lett, míg a Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Gáll Csaba összetételű csapat a hetedik helyen végzett.

Áron a vb után még csalódott volt, mostanra azonban átértékelődtek benne az eredmények. Az olimpiai bajnok kardvívó Horvátországban nyaralt egy baráti társasággal, és mint elmondta, jól telt a szabadsága, kipihente magát, ami rá is fért az idei Világkupa sorozat és a vb felkészülés után.

„A világbajnokság szakmai értékelése még nem történt meg, de a másoktól hallott vélemények bíztatóak, pozitívak. Sokakkal beszéltem, akik úgy vélték, azért mert a csapat a hetedik lett, még nem jelenti azt, hogy az elkövetkezendő időszakban nem leszünk ott az élbolyban a legjobbak között” – mondta Áron.

Ez utóbbival ő is egyetért, hiszen a jelenlegi kardválogatott átlagéletkora nagyon fiatal, és a mezőnyhöz képest rutintalan fiatal versenyzők alkották, akik így is képesek voltak az idei szezonban kiugró eredményekre.

Ugyanakkor a vb-n is közel álltak a kiemelkedő szerepléshez, hiszen a  negyeddöntőben 44-40-re is vezettek a románok ellen, a mindent eldöntő tust azonban nem sikerült bevinni, és a románok fordítani tudtak, így ők jutottak a legjobb négy közé.

„Az egyéni eredményemet is kezdem pozitívan értékelni, hiszen végül is egy világbajnokságon lettem harmadik” – mondta a Vasas klasszisa, aki a vb után még azt mondta, a vb előtt biztos elhajtotta volna, ha valaki egy hetedik és egy harmadik helyet jósol neki.

Áron számára szeptemberig nem is foglalkozik a vívással, addig csak a futás és a kiegészítő sportok (pl: tenisz) jelentik számára a mozgást. Mint elmondta, az extrém sportokat kerülni kell, bár sokszor nem tudja, mi számít annak. A legfontosabb, hogy a szeptemberi edzésekig mozgásban tartsa magát. 

„Szeptember végén kezdem el az edzéseket, ez egy felgyorsított felkészülés lesz a szentpétervári nemzetközi rendezvényre, melyen a világranglista első 12 helyezettje, plusz a négy földrész legjobbjai vesznek részt. A következő fontos verseny decemberben az országos bajnokság lesz” – mondta Áron arról, milyen jelentős megmérettetések várnak még rá idén.  

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr675485864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása