MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron: Ha a vb előtt valaki azt mondja, egyéniben 3. csapatban 7. leszek, elhajtom

2013.08.21. 08:30 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilagyi2.jpgAz augusztusi budapesti vívó világbajnokságon a férfi kardválogatott a hetedik helyen végzett. A Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Gáll Csaba összetételű csapat az elődöntőben a románoktól szenvedett 45-44-es vereséget, majd az olaszoktól is kikapott, végül 45-44-es győzelmet aratott az Egyesült Államok ellen, így a hetedik helyen zárt.

Somlai Béla a csapat szakvezetője úgy fogalmazott, az idei világkupán elért eredmények után rosszul hangzik ez a hetedik hely. Ha reggel ezt mondták volna neki, föl sem kel. Véleménye szerint volt néhány vitatható találat, amely megzavarhatta a versenyzőket.

„Ha a világbajnokság előtt valaki odajön hozzám és azt mondja, hogy egyéniben harmadik leszek, csapatban pedig hetedik, elhajtom melegebb éghajlatra. Reálisan értékelve azonban úgy látom, hogy a harmadik helynek örülni kell, hiszen nem lehet mindig nyerni” – mondta a világbajnokág után bő egy héttel az olimpiai bajnok Szilágyi Áron.

A Vasas klasszisa kiemelte, a nemzetközi vívómezőny kiegyenlítődését jól mutatja, hogy egyetlen szakágban sem sikerült annak nyernie a vb-n, aki a tavalyi londoni olimpián is diadalmaskodott.

Áron elmondta, mostanra már tud örülni annak, hogy ott lehetett a legjobbak között, és reméli lesz még alkalma budapesti világbajnokságon bizonyítania. Ugyanakkor a csapat eredményét komoly csalódásnak élte meg.

„Az évközi versenyek azt mutatták ott a helyünk a legjobbak között, hiszen a Világkupákon eredményesek voltunk. Ennek alapján arra számítottunk, és minden jel arra mutatott, hogy ez egy sikeres vb lehet a számunkra” – mondta Áron, aki azt is elárulta, hosszú órákat fogják még elemezni az utolsó tusos szituációkat, hiszen egyéniben és a románok ellen sem sikerült bevinnie a győztes találatot, mint utólag elmondta, egész egyszerűen mindkét alkalommal rossz döntést hozott.

A csapatverseny végeztével miután visszatértek a szállodába, Somlai Béla a csapat edzője bement, elköszönt tőlük és megköszönte az egész éves elvégzett munkát. A kiváló szakember is tisztában volt vele, tanítványai sokat dolgoztak azért, hogy eredményesek legyenek a vb-n.

„Béla bácsi elmondta, októberben a felkészülés kezdetén értékeljük majd a világbajnokság tapasztalatait. Úgy vélte most mindenkinek túl kell lépnie rajta és pihennie kell, hiszen rengeteget dolgoztunk” – mondta Áron, aki élt is a lehetőséggel és ezen a héten Horvátországban piheni ki a fárasztó évadot és merít energiát a sikeres folytatáshoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr765469137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása