MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron: Minden adva van, hogy jó versenyem legyen

2013.08.02. 18:52 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilagyi1.jpgKevesebb, mint 100 óra van hátra az idei év legjelentősebb hazai sporteseményéig a budapesti vívó világbajnokságig. A szövetség csütörtöki sajtótájékoztatóján Csampa Zsolt, a vívószövetség elnöke elmondta, a csarnokok készen állnak, a pástok a helyükre kerültek, már csak a dekoráció kihelyezése van hátra a budapesti Syma Csarnokban.

A világbajnokságon, melyen az épek mellett kerekesszékesek is versenyeznek, 106 országból mintegy 1100 vívó vesz majd részt. A magyar együttest összesen 25 vívó képviseli, a legnagyobb érdeklődés azonban az olimpiai bajnok Szilágyi Áront övezi.

„Most már csak napi egy edzés van a programban, úgy érzem jó úton haladunk és a minőségi munkának köszönhetően az egyéni verseny rajtjára sikerül fizikailag, mentálisan és vívásban is megfelelő formába kerülnöm. Minden adva van, hogy jó versenyem legyen” – mondta Szilágyi, aki hétfőn „ünnepelte” egyéves évfordulóját a londoni olimpián aratott diadalának.

Áron kiemelte, különösen motiváltnak érzi magát, hogy hazai környezetben és várhatóan telt ház előtt bizonyíthat. Ugyanakkor a csapat szereplése legalább ugyanakkora motivációt jelent számára, hiszen az idei Világkupa viadalokon remekül szerepeltek, ami a budapesti versenyre is bizakodással töltheti el a szurkolókat.

„Bárhogy alakul az egyesben a szereplésem, az motiválni fog arra, hogy a csapatban is bizonyítsak. Ha kiemelkedő eredményt érek el, az feldob, de ha véletlenül nem úgy sikerül az egyéni verseny, ahogy elterveztem, akkor az külön motivációt jelent, hogy a csapatverseny során javítsak. De ez utóbbira egyelőre nem akarok gondolni” – mondta a Vasas klasszisa.

Áron elárulta, nem nagyon szokott nosztalgiázni, de ezen a héten többen is emlékeztették, hogy egy éve már, hogy olimpiai bajnok lett. „Az idei év hasonlít a tavalyihoz, hiszen szinte egy időben rendezik a két év legfontosabb versenyét. Amíg tavaly az olimpia adott plusz jelentőséget, idén elsősorban az, hogy itthon rendezik a világbajnokságot” – mondta az ötödik világbajnokságára készülő Szilágyi. 

Szilágyi úgy véli, hogy a felkészülés menete és a jelenlegi érzései is hasonlóak a tavalyihoz, ugyanakkor tisztában van vele, hogy amíg tavaly egy napra hegyezte ki a formáját, idén az egyéni mellett a három nappal későbbi csapatverseny során is csúcsformát kell hoznia.

„Sokan féltenek a nagy elvárások miatt, de ez nem nyomaszt engem. Úgy érzem idén kevesebb a teher rajtam, hiszen amíg tavaly egyedüli kardozóként szerepeltem, most ott a csapatverseny is, amin – ha úgy alakul - esetleg lehet javítani. De ezzel egyelőre nem is foglalkozom, hiszen elsődleges célom, hogy egyéniben bizonyítsak a magyar közönség előtt” – mondta Áron arról, hogy már mennyire várja a vb-rajtját. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr75442905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása