MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron nem érné be a hat évvel ezelőtti egy vb arannyal

2013.07.28. 14:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilagyi2.jpgBő egy hét múlva kezdetét veszi az idei év egyik legrangosabb hazai rendezésű sporteseménye a budapesti vívó-világbajnokság. A nevezés lezárult, és egy híján száz ország versenyzői lépnek majd pástra augusztus 5. és 12. között a Syma Csarnokban megrendezésre kerülő viadalon

Magyarországot 25 vívó képviseli, a legtöbben mégis az olimpiai bajnok Szilágyi Árontól várják a sikert. „Jelenleg is tart a felkészülés, szerencsére nem hátráltat sem betegség, sem sérülés, így csak a vívásra kell koncentrálnom. Jelenleg Belgiumban, egész pontosan Gentben készülünk a német, a koreai, a fehérorosz és a belga csapattal” – mondta a londoni olimpia első magyar aranyérmének szerzője.  

Áron elárulta, azért is örül az ilyen jellegű edzőtáboroknak, mert műs típusú versenyzőkkel is gyakorolhat, láthatja, más nemzetek versenyzői miként készülnek, és hol tartanak a felkészülésben. A jövő héten már itthon gyakorolnak, ahogy elmondta az a hét már a finomhangolásról szól.

„Egy ilyen, több riválist is felvonultató edzőtábor során egyrészt próbálom nem minden tudásomat kiadni, hogy hagyjak nekik valami meglepetést a világbajnokságra is. Emellett megpróbálom elsajátítani az ő akcióikat. Mindenki szeretne többet megtudni a másikról, ez a puhatolózás időszaka” – mondta a Vasas klasszisa.

Áronnak fiatal kora ellenére ez már az ötödik világbajnoksága lesz, de minden bizonnyal az elsőre emlékszik a legszívesebben, hiszen 2007-ben Szentpéterváron 17 évesen lett világbajnok a kardcsapat tagjaként.

Akkor sokkal fiatalabb volt, és örült, hogy egyáltalán a csapat tagja lehet, míg most szinte mindenki tőle várja a kiemelkedő szereplést. Hat évvel ezelőtt többek között a négyszeres olimpiai bajnok Pozdnyakov legyőzésével segítette a többieket vb címhez.

„2007 óta eltelt hat év, ami hosszú idő a sportban. Ennek köszönhetően teljesen másképp állok hozzá a vb-hez. Egészen más lesz, hiszen immár nem fiatal süldőként indulok és ez lesz az első világbajnokságom hazai környezetben” – mondta a még mindig csak 23 esztendős kardozó.

Akkor csapatban lett a világ legjobbja, míg egyéniben a 42. helyen végzett. „A csapat arannyal most is „beérném”, szép győzelem volt, aminek nagyon örültünk, és szerintem most is nagyon boldogok lennénk. Egyéniben akkor nem volt reális, hogy a legjobbak közé bekerüljék, most viszont úgy érzem, ott is az esélyesek közé tartozom” – mondta a tőle megszokott szerénységgel. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr985429400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása