MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron: Elsősorban a magam elvárásainak szeretnék megfelelni

2013.06.18. 18:11 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilagyi1.jpgAz olimpiai és világbajnok Szilágyi Áron nem titkolja, elsősorban azért akar a zágrábi Európa-bajnokságon aranyérmet nyerni, mert ilyen még nincs neki, és szeretne ahhoz a társasághoz tartozni, melynek mindhárom aranyérme megvan.

A magyar vívók eddig 47 Európa-bajnoki aranyérmet nyertek, melyekből 17-et a kardozók. Az első tíz Európa-bajnoki aranyérem egyébként a kardvívókhoz kapcsolódik, hiszen 1925 és 1933 között szinte minden évben magyar győztest ünnepelhettek. Az első magyar vívó Eb-aranyérmet egyébként Garay János nyerte.

Magyar szempontból a legsikeresebb az 1991-es bécsi rendezésű kontinensvetélkedő volt, melyen a magyar vívók összesen kilenc(!) aranyérmet szereztek. Bármilyen hihetetlen, magyar kardvívó, azóta se nyert Európa-bajnoki aranyérmet. Az azóta eltelt idő elsősorban a női és férfi párbajtőrözők sikereiről szólt.

„Sokan azt mondják, hogy ez az Európa-bajnokság az augusztusi budapesti világbajnokság főpróbája, de én nem értek velük egyet, hiszen ez is egy roppant fontos verseny a vb és a számos Világkupa viadal mellett” – mondta Áron a sokak által „lebecsült” zágrábi kontinensvetélkedőről.

Elmondta, hosszú felkészülésen vannak túl, ennek köszönhetően jó formában várja ezt a versenyt, melytől azt reméli, megnyeri élete első felnőtt Eb-aranyérmét.

„Elsősorban a magammal szemben felállított elvárásoknak szeretnék megfelelni, de tisztában vagyok vele, hogy ez a mérce is magas. Szeretnék minél jobban szerepelni, így előre nem is mondok helyezést, mivel lennék elégedett” – mondta a saját magával szemben emelt elvárásokról.

Hozzátette, a saját vívásából szeretné a lehető legtöbbet kihozni, de természetesen az ellenfelekből is alaposan felkészült, miként valószínűleg ezt ők is megteszik ellene. Áron szerint az idei versenyek közül az Eb a legkiszámíthatatlanabb, hiszen itt valamennyi versenyzőnek selejtezőt kell vívnia, így bármi megtörténhet.

„Éppen ezért már az elején teljes koncentrációt igényel az egyéni küzdelem. Ha az elejétől teljes gőzzel csinálom, akkor nem lehet gondom a verseny végéig” – mondta arról, hogy még egy olimpiai bajnoktól is egész napos koncentrációt követel az Eb.

A csapatversennyel kapcsolatban elmondta, az idei évben szerzett két világkupa arany és egy ezüstérem is azt mutatja, a magyar kardozóknak ismét ott a helyük a világ élmezőnyében. Véleménye szerint, ha az idei Világkupákon mutatott formát tudják hozni Zágrábban, akkor bárkit meg tudnak verni és roppant kellemes meglepetést szerezhetnek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr415367665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása