MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron díjátadóval és BL-döntővel hangolt az edzőtáborra

2013.05.30. 16:30 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Szilágyi Áron1.jpgNemes feladata volt a hétvégén Szilágyi Áronnak. A MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázatában idén összesen 133 pályázó részesült támogatásban mintegy 30 millió forint értékben. Az eredményhirdetésen a fiatal tehetségeket Áron köszöntötte, aki korábban éveken keresztül maga is a MOL által támogatott program kedvezményezettje volt.

„Szombaton nem volt edzésem és erre a rendezvényre voltam hivatalos.  Személy szerint én is sokat köszönhetek a támogatásnak, amely segített abban, hogy eljutottam és megerősödtem a felnőtt mezőnyben, amelynek mára olimpiai és világbajnokként az elit tagja lehetek” – mondta Áron a Nagy Sportágválasztó budapesti rendezvényén megtartott eredményhirdetésen.

A Vasas klasszisa elmondta, közel áll a szívéhez Új Európa alapítvány, melynek sokat köszönhet. „Nagyon jó érzés úgy visszamenni, és nagyon örülök, hogy valamit én is visszaadhatok a támogatóimnak. Jó volt látni a sok fiatal tehetséget és nagyon bízom bennük, hogy az ő karrierjük is sikeres lesz a támogatásnak köszönhetően” – mondta a fiataloknak útravalóul a londoni hős.

Áron elárulta, annak idején neki az egyesületében szóltak, hogy van esély egyéni támogatást szerezni, ő pedig élt a lehetőséggel. Tizenhat évesen elsősorban felszerelésre, utazásra kellett a támogatás neki, hiszen tisztában volt vele, a jó felszerelés alapkövetelmény ahhoz, hogy minél előbb a felnőttek között is bizonyíthasson.

„Felszerelésben a legjobb minőséget szerettem volna már akkor is, és ebben a támogatás sokat segített. Emellett szintén a támogatásnak köszönhetem, hogy eljuthattam Dél-Amerikába, Ázsiába, és rangos versenyeken szerepelhettem”.

Talán sokan csodálkoznak, hogy miért fontos a minél jobb felszerelés egy vívó számára. Áron elárulta, nagyon fontos, hogy a vívónadrág könnyű legyen, ne nehezítse a mozgását, de legalább ilyen fontos, hogy a kard menyire könnyű, milyen jó a súlybeosztása.

„Én már szerencsére a lehető legjobb minőséget használom, így az a felszerelés, amit kiviszek egy-egy világkupára, az mintegy 4-500 ezer forint” – mondta Áron, akire szombat este még egy „fontos feladat” várt, hiszen kedvenc csapata a Bayern München vívott BL-döntőt.

„Csapattársamnál Szatmári Andrisnál gyűltünk össze jó páran, és fantasztikus hangulatban telt az este, és ehhez a hangulathoz alaposan hozzá tett, hogy kedvenc csapatom nyert” – mondta Áron, aki idén tavasszal személyesen is ott volt Münchenben csapata egyik korábbi BL-meccsén.

Ezen a héten a kardozók Tapolcán készülnek egy hétig, majd a jövő héten Tatára teszik át a székhelyüket, ott folytatják a felkészülést. „Jelenleg ugyan a júniusi Európa-bajnokságra készülünk, de mindenki tisztában van vele, ez egy hosszú előkészítése a vb felkészülésnek, melybe remekül illeszkedik, jó erőfelmérő lesz a kontinensvetélkedő” – összegezte a nyári felkészülést Áron. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr705335937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása